In een samenleving waar jeugdigheid vaak wordt beschouwd als het toppunt van schoonheid en succes, doorbreekt Yazemeenah Rossi op 67-jarige leeftijd deze beperkende normen met haar verbluffende verschijning en levenslust.

Haar levensverhaal en carrière bieden diepgaand inzicht in de mogelijkheden van schoonheid en prestaties op elke leeftijd, en dienen als een krachtige herinnering dat leeftijd slechts een getal is.

Rossi’s reis, vanaf haar geboorte op 21 december 1955 in Corsica, Frankrijk, tot internationaal model en actrice, is een bron van inspiratie voor velen.

Ze heeft de covers van tijdschriften over de hele wereld gesierd en is verschenen in prominente advertentiecampagnes, vaak zonder dat kijkers zich bewust zijn van haar leeftijd of de lengte van haar carrière.

Haar unieke doorbraak in de modellenindustrie, die pas plaatsvond na haar dertigste, staat in schril contrast met de jeugdgerichte normen van de industrie en benadrukt een belangrijke boodschap over doorzettingsvermogen en het najagen van passies, ongeacht de levensfase.

Rossi’s filosofie over schoonheid en ouder worden gaat veel verder dan oppervlakkige aantrekkelijkheid. Ze pleit voor een diepe verbinding met het innerlijke zelf en een levenshouding die gekenmerkt wordt door speelsheid, avontuur en nieuwsgierigheid.

Haar weerstand tegen cosmetische ingrepen en voorkeur voor natuurlijke schoonheidsbehandelingen, zoals het gebruik van oliën en voedingsmiddelen rijk aan voedingsstoffen, weerspiegelen haar overtuiging dat echte schoonheid van binnenuit komt en wordt ondersteund door een gezonde levensstijl.

Ondanks Rossi’s succes en wereldwijde waardering, erkent ze de aanhoudende jeugdobsessie binnen de modellenindustrie. Haar aanwezigheid en succes verstoren deze normen en dienen als inspiratie voor een meer inclusieve benadering van schoonheid die ruimte biedt voor diversiteit in leeftijd.

Rossi’s verhaal is een krachtig pleidooi voor het vieren van elke levensfase, met een bijzondere nadruk op de schoonheid en wijsheid die met de jaren komen.

Yazemeenah Rossi’s levensverhaal en haar benadering van modellenwerk overstijgen de conventionele definities van schoonheid en succes.

Ze belichaamt een boodschap van zelfliefde, acceptatie en de kracht van het volledig omarmen van het leven, ongeacht de leeftijd. Haar filosofie moedigt anderen aan om hun eigen schoonheid te waarderen, trots te zijn op hun lichaam door alle fasen van het leven, en te erkennen dat elke periode zijn eigen unieke waarde en schoonheid heeft.

Bron: