Een medewerker van een niet nader te noemen bedrijf heeft een heel lullig cadeau gekregen voor twintig jaar trouwe dienst. Op Reddit staat een post van een anonieme medewerker, die een brief toont waarin te lezen is wat hij krijgt.

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen. Het voelt ongelooflijk slecht om niet gewaardeerd te worden door je werkgever. De meeste bedrijven zetten medewerkers die een bepaald jubileum vieren in het zonnetje. Er zijn echter ook ondernemingen die dat niet doen.

Als jij jezelf jarenlang inzet voor een bedrijf, lijkt het volkomen logisch dat dit andersom ook gebeurt. Maar deze medewerker heeft dat anders ervaren. Gefrusteerd post hij een brief die hij heeft gekregen, waarin staat wat hij kan verwachten voor twintig (!) jaar trouwe dienst.

Speldje

Het bedrijf heeft een policy, waarin medewerkers beloond worden met speldjes. Ja, dat lees je goed. Wie 1, 3, 5, 10, 15 en 20 jaar in dienst is, krijgt voor elk van deze mijlpalen een speldje.

De harde werker, die twee decennia van zijn leven in het bedrijf werkt, kan dus in zijn vrije tijd rondlopen met een speldje. Hierop staat vermeld dat hij twintig jaar heeft gediend in het bedrijf. Daarnaast krijgt de medewerker ook nog vier betaalde dagen verlof.

De man is niet blij met zijn presentje en heeft uit woede de brief online gezet. Hij spreekt van een ‘anticlimax’ en vindt dat hij vernederd wordt.

Reacties

Vanzelfsprekend wordt er gereageerd onder de post. Iemand schrijft: ”Ik zou nog liever niets krijgen dan dat ze me een speldje geven. Een ander vindt dat hij niet moet zeuren. ”Ik kreeg zelf een plant na twintig jaar. Dan heb je meer aan een speldje.”

Wat vind jij van dit cadeau na twintig jaar dienst? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht, zodat meer mensen het kunnen lezen.

Beeld (Unspash) ter illustratie, niet de man uit het verhaal.

Bron: