De meeste mensen hebben er wel eens op gespeeld: de ouderwetse grijpmachine. Die vind je op de kermis of bijvoorbeeld in speelhallen. Vaak gooi je er een hoop euromuntjes in, maar blijf je achter met niets. In dit artikel maken we daar korte metten mee.

Grijpmachine

Veel mensen blijven gefrustreerd achter bij een grijpmachine. Hoe goed je ook mikt, de prijs valt er vaak weer makkelijk uit en dat is behoorlijk vervelend.

Eerder schreven we al een artikel over de werking van grijpmachines. Vanzelfsprekend is zo’n apparaat in te stellen en de uitbater bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. Heeft het echt met skills te maken? Nee. Het gaat om de instellingen. Dat was althans de gedachte.

Medewerker verklapt geheim

Maar nu is er Arcade-medewerker opgedoken, die een video heeft gemaakt over wat je moet doen om altijd te winnen bij de grijpmachine.

De medewerker, die de naam @arcadefriends gebruikt, laat exact zien hoe je grijpmachines helemaal leeg kan trekken. Bij de video staat: ”Sommige mensen kennen het geheim van ‘dubbel tappen’ niet. Kortom: je moet dus twee keer op de knop drukken.

Sterkere grip

Hij laat ook zien wat hij daar precies mee bedoelt. De eerste druk op de knop is natuurlijk om de klauw naar beneden te laten gaan. Maar dan komt het. Wanneer de klauw zichzelf sluit, moet je nog een keer op de knop drukken. En dat is niet zonder reden.

”Hiermee verstevig je de grip van de klauw. Je zorgt er hiermee ook voor dat hij niet te veel heen en weer wiebelt, waardoor een knuffel of een ander item weer naar beneden valt.”

Het werkt echt

In de instructievideo doet de medewerker het dus even voor. Inmiddels hebben mensen dit op de kermis geprobeerd. Zij reageren onder de video dat het echt schijnt te werken.

Wat dat voor jou betekent? Je kunt het in ieder geval proberen. Wellicht hebben we je nu de gouden tip gegeven en ga jij vanaf nu met de halve grijpmachine aan de haal.

Bron: