Maxime Meiland is de laatste weken bijna dagelijks in het nieuwsoverzicht van de roddelkanalen te vinden. De 28-jarige dochter van Martien en Erica Meiland heeft eerder dit jaar een boek uitgebracht ‘Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’. Op 5 april 2023 kwam het boek binnen op de vierde plaats in De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland. De man die volgens Maxime haar in 2010 verkracht heeft zegt dat het vrijwillige seks was, en is sinds december 2023 bezig met juridische stappen tegen haar, tegen de uitgever van het boek over haar, en tegen Jan Dijkgraaf, de schrijver van het boek. Dit gaat om aangifte wegens smaad en eis tot uit de handel nemen van het boek. Rond die tijd blijkt Maxime ook nog eens gevraagd te zijn om de cover van het welbekende Playboy te sieren.

Maxime Meiland gevraagd om de cover te sieren

Dijkgraaf heeft verteld dat hij een appje van Niek Stolker heeft gekregen, de nieuwe hoofdredacteur van Playboy. Dijkgraaf vertelt in zijn podcast ‘Nare Jongens’: “Niek Stolker leek het wel een goed idee om Maxime op de cover van de Playboy te zetten. Dan denk je natuurlijk meteen: Niek, dat kun je helemaal niet betalen. Maar als hij bijvoorbeeld een Heleen van Royen zou benaderen, dan vraagt die gewoon een zak met geld en als die zak geld groot genoeg is. Dan doet ze het. Zo zijn vrouwen, zou je misschien denken, maar bij Maxime is dat helemaal niet zo. Omdat ik haar boek heb geschreven ken ik haar. Ik heb haar tientallen uren geïnterviewd. Niek had toch wel mogen begrijpen dat iemand die zó’n verhaal te vertellen heeft over het leed dat vrouwen door mannen wordt aangedaan, niet in d’r blote jodokus en een nietje in d’r buik in de Playboy gaat staan.”

Jan Dijkgraaf legt het Maxime voor

Maar doet Maxime Meiland het nu of niet? Dijkgraaf vervolgt: “Maar ik heb het Maxime netjes voorgelegd. Zo ben ik. Ik ben niet de baas en niet de manager, ik ben maar de tussenpersoon. Ik heb gezegd: ‘Ik zou het niet doen, los van of je het zou willen en los van het geld, gewoon niet doen.’ Zoals met alles was ze het helemaal met me eens. Ook dat ze wel naar Koffietijd, Tijd voor MAX en Humberto gaat, maar niet Playboy, rot op. Niek had er wel begrip voor, maar hij zei: ‘Het wringt wel een beetje, de inhoud van het boek, maar het zou wel een goede stunt zijn.’ Ik zei: ‘Ja, dat klopt, maar niet met mijn Maxime.’” Een goede keuze voor dit moment natuurlijk. Het blad zal in de toekomst vast en zeker open staan voor een samenwerking:

Bron: