Het internet gaat volledig uit zijn plaat door een video waarop te zien is hoe prinses Amalia zich ten goede doet aan een maaltijd op een Spaans terras. Een man besloot de video te delen op zijn X-account, maar er worden vrijwel alleen maar nare reacties geplaatst.

Filmpje op terras

Op de beelden zien we Amalia lekker genieten van een hapje en een drankje (een flink glas cola). Naast de nare comments die over het postuur van Amalia in het rond worden gestrooid, krijgt ook de uploader er genadeloos van langs. Iemand laat weten het ongepast te vinden het filmpje te delen.
Een ander vindt het creepy dat een man onze prinses stiekem filmt en de beelden op zijn sociale media plaatst. De man die het online heeft gezet, heeft inmiddels zelf gereageerd op de ophef. Hij schrijft: ”BELANGRIJK! Voor alle boze en domme snowflakes, kleine/anonieme kleuteraccounts, wereldvreemde kabouters met bar slecht Nederland, haat-oma’s en professionele retweeters: de bron van de video staat in een subtweet.”
Hiermee laat de man weten dat hij het niet zelf heeft gefilmd, maar dat het gaat om een video die door Spaanse media is verspreid.

Niet veilig

Amalia heeft haar tweede thuis inmiddels gevonden in het Spaanse Madrid. Ze studeerde eerst in Amsterdam, maar die tijd bleef door bedreigingen beperkt tot een paar maanden. Ze is tweedejaars student aan de Uni van Amsterdam, waar ze de studie Politics, Psychology, Law and Economics volgt. Die studie doet ze voornamelijk op afstand van school.
Het is niet bekend of de dreiging jegens Amalia nog steeds bestaat en of de beveiliging rondom de prinses al is afgeschaald.

Bron: