In een bizar incident buiten een tankstation in het Verenigd Koninkrijk is een verkeersruzie tussen twee automobilisten tot een heftig conflict geëscaleerd. De man stapte uit en benaderde op agressieve wijze een vrouw voertuig. Mevrouw Isaacs reageerde door haar auto op slot te doen en het voorval te filmen.

Afsnijden op de weg = verkeersruzie

De man, genaamd Abbott, uitte zijn frustratie door op de voorruit van Isaacs’ auto te slaan en haar uit te schelden. Zijn woorden waren heftig en denigrerend terwijl hij zijn gezicht tegen het glas drukte. Zijn uitbarsting trok de aandacht van een andere mannelijke bestuurder, die Abbott probeerde te kalmeren door hem op zijn gedrag aan te spreken.

De uitwisseling werd vastgelegd op video en speelde een cruciale rol tijdens de rechtszaak tegen de man. Hij stond terecht voor het uiten van vreselijke taal en gedragingen. Abbott ontkende enig misdrijf door te beweren dat boosheid op zichzelf niet strafbaar is, maar de rechtbank vond hem toch schuldig.

Mogelijke gevangenisstraf

De rechter heeft het vonnis uitgesteld en wacht op verdere rapporten, maar gaf wel aan dat Abbott mogelijk een gevangenisstraf tegemoet kan zien, gezien de ernst van het misdrijf. Het slachtoffer uitte na afloop haar opluchting en afkeer over het gedrag van Abbott. Ze hoopte dat deze rechtszaak zou voorkomen dat hij in de toekomst anderen op een soortgelijke manier zou behandelen.

De situatie ontstond toen Isaacs toeterde nadat ze abrupt moest remmen voor Abbott die haar afsneed vanuit een winkelgebied, waardoor de inhoud van haar auto op de grond belandde. De rechtbank hoorde hoe deze onverwachte manoeuvre haar tot een noodstop dwong.

Bekijk het bizarre moment hier:

Bron: