In Lang Leve de Liefde komen er heel veel onderwerpen voorbij, maar één onderwerp zit eigenlijk in iedere aflevering. Je kan wel raden welk onderwerp dat is en ook bij Romana en Daniël gaat het er uiteraard weer over.

Bodycount

Tegenwoordig willen mensen graag weten wat elkaars bodycount is. Dat wil zeggen dat ze willen weten met hoeveel mensen de ander gewipt heeft. Over het algemeen is de publieke opinie dan dat mannen een hogere bodycount mogen hebben dan vrouwen.

Vrouwen worden vaak afgerekend op het feit dat ze veel mannen hebben gehad. Eerder zagen we al in Lang Leve de Liefde dat deelnemer Aron zich helemaal kapot schrok van hoeveel mensen zijn date Sanne ‘bereden’ had. Dat de publieke opinie zo is, wil niet zeggen dat iedereen er zo over denkt. Sommige dames maken zich er hard voor om de opinie minimaal gelijk te trekken.

Geen rijschool

Ook Romana is van mening dat het niet eerlijk is dat er anders naar vrouwen wordt gekeken voor dit onderwerp. Ze vraagt zich hardop af hoe het eigenlijk komt dat vrouwen een slet worden genoemd als ze veel mannen hebben gehad, en mannen juist een high-five krijgen als zij veel gescoord hebben. Ze maakt duidelijk dat ze dat écht niet begrijpt.

Het idee hierachter is dat het voor vrouwen veel makkelijker is om te scoren, dan dat het voor mannen is. Een vrouw zou in haar vingers kunnen knippen voor een beurt, terwijl een man echt op jacht moet.

Daniël hoort het aan en is dan eigenlijk wel benieuwd naar de bodycount van Romana. Dat wil ze uiteraard niet op televisie zeggen want dat vindt ze niet belangrijk.

Vervolgens zegt ze: “Ik zou zelf denk ik geen relatie willen hebben met een jongen die er heel weinig heeft. Dan heb ik liever iemand die gewoon wat meer ervaring heeft, zeg maar.”

Daniël is van mening dat je ervaring wel kunt leren, maar Romana is daar keihard in. Ze wil gewoon een ervaren vent want “ze is geen rijschool”.

Bron: