Gisteravond was er weer een nieuwe aflevering van het programma Steenrijk, Straatarm. Artiesten Peter en Johnny ruilden een week van leefstijl met de familie Scholten. Aan het begin van de aflevering hadden kijkers sympathie voor de familie, maar dat veranderde al snel.

Steenrijk, Straatarm aflevering zes

De rijke partners Peter Douglas (65), ook wel bekend als de ‘Nederlandse Frank Sinatra’ en Johnny Rosenberg (46) hebben het flink breed in hun woning in België. Zij hoeven duidelijk niet op de kleintjes te letten. Maar de familie Scholten leeft tegenovergesteld.
Vader Melis woont samen met zijn vrouw Sylvia en hun twee puberende zonen in een kleine arbeiderswoning. Het huis is gelegen aan de Vetkampstraat in Deventer, op een steenworp afstand van het stadion van Go Ahead Eagles. En dat is vooral voor voetballiefhebbers een schitterende locatie. Helaas heeft de familie Scholten niet veel te besteden. In de Belgische woning van Peter en Johnny ervaren ze luxe.

‘Waar slaat dit op?’

Waar de familie Scholten normaal gesproken elke cent moet omdraaien, hebben ze nu ineens een flink budget. Ze besluiten om kleding te gaan kopen, maar een groot aantal kijkers kan geen begrip opbrengen voor wat de vader van het gezin besluit te doen.
Die gaat voor een maatpak en moet uiteindelijk een bedrag van 680 euro aftikken. Op X (Twitter) wordt daar veel commentaar op geleverd. Mensen vinden dat vader Melis dat geld ook had kunnen besteden aan een hele andere kledingkeuze, iets waar ze wat aan hebben. ”Niet lullig bedoeld, maar voor een sollicitatie is dat pak waarschijnlijk niet bedoeld.”

Vorige week

Vorige week, tijdens aflevering vijf van Steenrijk, Straatarm, richtten kijkers hun pijlen op Saskia en Danny van het arme gezin. Al was vooral Danny de gebeten hond. Mensen reageerden op X massaal en noemden hem een ‘luie vent’. Mensen raadden Saskia zelfs aan om ‘die loser’ eruit te schoppen.

Bron: