Het programma Steenrijk, Straatarm was gisteravond weer op televisie en de aflevering maakt nogal veel los bij kijkers. Nu is dat bij elke uitzending wel zo, want kijkers irriteren zich al snel. Dit keer wordt er op X geklaagd over de woning van de ‘rijke’ familie.

Familie van Helden

In de uitzending van gisteren ruilden de ‘straatarme’ moeder Siska uit Arnhem en haar twee dochters met de puissant rijke familie van Helden. De familie Van Helden bestaat uit moeder Inge, vader Richard en de tweeling Max en Mirthe. Zij moesten een week lang zien uit te komen van 100 euro.
Siska en haar dochters hadden een hele week lang 1.500 euro te besteden. En dat was niet alles, want Siska en haar dochters mogen niet alleen in de woning van de familie Van Helden verblijven, maar mogen ook nog even in hun vakantiehuis aan zee komen. Siska werd er duidelijk emotioneel door. Voor de camera’s onthulde ze dat het zelfs de eerste keer was dat de kinderen op het strand waren.

Kritiek op X

Vaak hebben mensen kritiek op arme gezinnen, maar dit keer spuien mensen massaal hun gal over het ‘rijke gezin’. Veel kijkers denken dat de familie Van Helden helemaal niet rijk is. Iemand schrijft: ”Wat een pauperhuis van die zogenaamde rijken.” Een ander is al snel gestopt met kijken: ”Ik trek dat zogenaamde rijke gezin niet.” Onderstaand een greep uit de reacties:

Vorige uitzending

De vorige uitzending was ook al, op zijn zachtst gezegd, spraakmakend. Dat kwam allereerst door de toespraak van moeder Heijnen, die de arme familie te verstaan gaf in wat voor teringzooi ze een week moest leven. Maar niet lang daarna stal dochter Sterre de show.
Die is vooral bij de mannelijke kijkers erg geliefd. En als we haar Instagramprofiel bekijken, dan snappen we dat volkomen.

Bron: