Joost Klein is pislink op de organisatie van het Eurovisiesonfestival. Tot nu toe bleef de artiest stil over wat er precies is voorgevallen in Zweden, maar gisteren heeft hij snoeihard uitgehaald naar Eurovisie. Online wordt met verbazing gereageerd.

Joost gedwiskwalificeerd

Joost Klein mocht dit jaar meedoen aan Eurovisie namens Nederland. Met de nadruk op mocht, want Joost was niet te zien in de finale van het festival.
Vlak voor de laatste repetitie werd hij van het podium gedirigeerd. De EBU (European Broadcast Union) besloot hem in eerste instantie te schorsen. Aanleiding zou een incident met een cameravrouw zijn geweest. Helaas is Joost de volgende dag gediskwalificeerd.
De zaak is momenteel doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Naar verwachting moet Joost zich volgende maand melden bij de rechtbank in het Scandinavische land. Het is tot op heden nog steeds onbekend wat er gebeurd is.
In Zweden werd Joost geflankeerd door twee kompanen; de stuntkabouter en Appie Mussa. Die laatste had zich verkleed als blauwe vogel. Hij nam eerder een video op waarin zijn uitsprak dat Joost ‘bijna niets gedaan had’.
De hoofdpersoon, Joost, zelf hield zich tot nu toe op de vlakte. Vorige week trad hij op in Enschede, waar hij in een interview zei dat mensen waarschijnlijk verwachtten dat hij ‘iets doms’ zou gaan zeggen. Dat deed hij niet.

F*ck Eurovisie

Gisteren trad hij op in Canada. Op het festival in Vancouver liet hij zichzelf wel verleiden iets doms te zeggen. Op het podium begon hij ineens te schreeuwen en riep hij ”f*ck Eurovision!”
(Tekst gaat verder onder de tweet…)

Diskwalificatie terecht

Vorige week kwam Bakel Walden, voorzitter van de groep delegatiehoofden, dat de EBU de juiste beslissing had gemaakt door Joost weg te sturen.
Walden zegt er het volgende over: ”De beslissing was de juiste: er was onacceptabel gedrag tegenover iemand van de productie.”
De voorzitter heeft veel respect voor het besluit van de EBU. ”Als er meer dan duizend mensen veilig samen willen werken, dan moeten er niet alleen duidelijke gedragsregels zijn, maar moeten die ook vooral consequent worden toegepast. “En dat is wat de verantwoordelijke leden van de EBU hebben gedaan.”

Bron: