In het Belgische Blankenberge zorgde het bizar respectloos gedrag van jongeren bij de opbaring van de 16-jarige Maxime voor grote verontwaardiging. Maxime, die onlangs uit het leven stapte, lag opgebaard in een uitvaartcentrum waar familie en vrienden afscheid konden nemen.

Bizarre Verstoring Rouwcentrum

Ongeveer honderd jongeren verzamelden zich op de parkeerplaats van het centrum. In kleine groepjes van vijf mochten ze naar binnen zonder begeleiding van de begrafenisondernemer. Sommigen maakten misbruik van de situatie door Maxime’s lichaam te verplaatsen, zijn handen los te trekken en twee van zijn ringen te stelen.

Maar het verhaal gaat nog verder. De jongeren maakten ook foto’s van het lichaam en plaatsten deze op TikTok. Terwijl er muziek werd afgespeeld, werd er zelfs gedanst. De begrafenisondernemer stopte het bezoekmoment zodra hij besefte wat er aan de hand was.

Vader’s Ontdekking

Niet veel later kwam Michel, de vader van Maxime, aan en hoorde van de begrafenisondernemer wat er was gebeurd. Michel was begrijpelijkerwijs geschokt, boos maar vooral verdrietig over het incident. Tot grote verbazing bezorgeden de volgende dag andere jongeren opnieuw voor problemen bij het uitvaartcentrum.

Vanwege de aanhoudende problemen mochten alleen nog familieleden Maxime bezoeken. Tijdens de begrafenis ging het opnieuw mis toen een kettinkje, dat een vriendin van Maxime op de kist had gelegd, werd gestolen. Michel had andere zorgen, en besloot daardoor niet naar de autoriteiten te gaan.

Autoriteiten starten onderzoek

Toch zijn de lokale autoriteiten zelf een onderzoek gestart. Commissaris Jan Maertens bevestigde dat er een rapport is opgesteld, maar kon verder geen details geven. Wij hopen dat deze respectloze jongeren de straf krijgen die ze verdienen, en wensen de familie heel veel sterkte toe.

Wil je meer van onze verhalen lezen? Dan willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina. Jouw steun betekent alles voor ons.

Bron: