Mark Bryan is een 61-jarige ingenieur uit Duitsland die niet bang is om genderstereotypen uit te dagen. Hoewel hoge hakken in de 10e eeuw aanvankelijk bedoeld waren voor mannen om lengte en een gevoel van mode toe te voegen, worden ze inmiddels vrijwel uitsluitend met vrouwen geassocieerd.

Mark is een van de vele moderne mannen die het populaire type schoen opnieuw claimen voor anderen dan degenen onder ons die als vrouw zijn geboren.

Mark Bryan, een 61-jarige vader van drie kinderen, werkt als robotica-ingenieur en verdeelt het grootste deel van zijn tijd tussen vaderschap en werk.

Hoewel hij er op het eerste gezicht misschien niet uitziet als iemand met veel volgers op sociale media, heeft de Duitser onlangs opschudding veroorzaakt op internet met zijn gedurfde outfits en afbeeldingen.

Mark heeft bijna 660.000 volgers verzameld op Instagram met zijn berichten.

Zijn looks omvatten vaak pumps, laarzen en rokken. Bij zijn diverse kledingstukken horen Marks eigen woorden, waarin hij verklaart dat zijn kledingpraktijken normaal zijn.

De ingenieur vindt dat kleding geen geslacht mag hebben. Hij geeft de voorkeur aan rokken boven jurken, zodat hij meer traditioneel ‘mannelijke’ tops boven de taille kan dragen.

Hij is van mening dat items als rokken een breder scala aan variatie bieden dan de typische broeken die de meeste mannen naar hun werk dragen.

Marks kinderen steunen zijn inspanningen, vooral omdat hij hen heeft opgevoed met duidelijke communicatie over het feit dat kleding niet indicatief is voor seksualiteit of geslacht.

Zijn dochter is een van zijn grootste fans en kijkt uit naar de dag dat ze kledingstukken van haar vader kan lenen. Zijn vrouw steunt zijn keuzes en helpt hem zelfs bij het uitkiezen van outfits.

Natuurlijk is niet iedereen even begripvol. Mark heeft online en persoonlijk te maken gehad met een verscheidenheid aan negatieve opmerkingen, en hij moet anderen er vaak aan herinneren dat ze deze opmerkingen niet zouden maken of deze vragen zouden stellen als hij een meer traditionele broek zou dragen. Denk jij dat jij in Marks schoenen zou kunnen staan?

Bron: