Na maanden van voorbereiding was het vanavond eindelijk zo ver. Joost Klein maakte zijn opwachting op het Eurovisie Songfestival. Het lijkt wel alsof heel Nederland naar dit moment heeft toegeleefd, want op X (Twitter) staan honderden reacties.

Europapa

Toen Joost zijn nummer Europapa officieel met het publiek deelde, was er tweespalt. Veel mensen wisten niet of dit wel zo geschikt was voor het Songfestival.
Al snel omarmde veel mensen het nummer. Binnen enkele dagen was het miljoenen keren beluisterd. En wat je er ook van vindt: met zijn deelname aan het Songfestival is de droom van Joost uitgekomen. Bovendien is Klein een rasartiest, die heel goed weet hoe hij mensen moet vermaken.

Fantastisch

Het uiteindelijke optreden van Joost wordt online betiteld als geweldig. Het publiek was volledig in extase. Elke ‘Hey’ werd keihard meegeroepen door de aanwezige toeschouwers.

En JA! Joost is door naar de finale. Hij mag zaterdag een gooi gaan doen naar de winst, al denken de bookies de uiteindelijke winnaar al correct voorspeld te hebben. De Kroatische inzending is torenhoog favoriet, maar het is altijd mogelijk om voor een daverende verrassing te zorgen.
Onderstaand een greep uit de reacties op X. Dat zijn er nogal wat, dus we hebben een korte selectie gemaakt:

Bron: