Dieren staan er om bekend dat ze makkelijk een band vormen met mensen. Zelfs dieren die normaal gesproken in de wilde natuurthuis horen hebben weleens contact proberen te zoeken met de mens: Zó ook het eekhoorntje in dit verhaal.

In 2009, hebben Brantly Harrison en haar gezin een 4-weken oude eekhoorn gered die zwaargewond was na de aanval van een uil. Het arme eekhoorntje was in slechte toestand, maar het gezin besloot om haar mee te nemen naar hun huis in South Carolina om haar weer op te peppen.

Ze besloten om haar Bella te noemen, en gaven haar fruit en nootjes tot ze weer fit genoeg was om in 2010 terug in de natuur gebracht te worden. Ze dachten dat ze Bella nooit terug zouden zien, maar niets bleek minder waar. De laatste 8 jaar is Bella regelmatig terug naar het gezin gekomen. “Meestal zit ze buiten bij het raam en wacht tot iemand haar ziet”, vertelt Brantly.

Ze is zelfs zo tam dat ze weleens buiten in de tuin bij het gezin rondhangt.

Ondertussen is Bella een belangrijke deel van het gezin geworden. Ze weet dat ze altijd op de familie kan rekenen. Op een dag gebeurde er helaas weer een ongelukje, en had het eekhoorntje haar voet bezeerd. Wetende dat ze bij het gezin terecht kon, stond ze voor de deur, en werd ze weer in huis opgenomen om te kunnen herstellen. Toen ze weer volledig hersteld was, vond het gezin ineens een verrassing in haar kooi: Bella was blijkbaar heel de tijd zwanger, want er lagen ineens drie kleine eekhoorntjes bij haar!

Het gezin kon zijn geluk niet op om te zien dat de eekhoorn die zij grootgebracht hadden nu zelf mama was! Bella zocht de veiligheid bij het gezin omdat ze wist dat haar kleintjes het op deze wijze zouden redden!

Bron: