Donny Roelvink heeft zich officieel bekeerd tot de islam. De 26-jarige influencer die bekend geworden is door zijn vader Dries, was al een tijdje bezig met het verkennen van de geloofsovertuiging. De islam heeft er een strijder bij.

Donny Roelvink islam

Donny bevestigde het nieuws aan RTL Boulevard, maar vertelt er ook bij dat hij momenteel in Dubai zit en wil er verder niets over zeggen. Hij is naar eigen zeggen nog lerende.
Zijn interesse in de islam is voortgekomen uit pech in zijn leven. Een tijd geleden wilde hij een grappige video opnemen met fitnessgoeroe Joel Beukers. Dat ging echter helemaal fout en Donny werd overreden door een Hummer. Hierbij brak hij vijf ribben en een liep hij een klaplong op. Het ongeval heeft bijgedragen aan het idee dat er ‘een hoger iets’ moet zijn.

Sjahada

Hoewel Donny er zelf niets over kwijt wil, gaan er op internet video’s rond waarop te zien is hoe hij de sjahada uitspreekt. Dat is de islamitische geloofsbelijdenis. Op X (Twitter) krijgt hij flink wat kritiek. Veel mensen laten weten dat Donny op zoek is naar aandacht.
Donny zegt er zelfs dus niets over, maar vader Dries is er als de kippen bij om te reageren. Hij stelt terecht dat zijn kinderen moeten doen waar ze gelukkig van worden. ”Ik merk dat het hem rust geeft.” Dries gelooft er zelf echter totaal niet in.
”Ik ben bang voor de dood”, aldus Dries. Op Instagram laat Donny meteen zien dat hij in Dubai naar de moskee gaat. Daar heeft hij een muziekje van ‘halal beats’ onder gezet.

Dave Roelvink

Zijn broer Dave liet eerder ook weten dat hij vergaande interesse heeft in het islamitische geloof. Zijn vrienden, veelal moslims, hebben hem daar enthousiast voor gemaakt. Hij zat ook in een WhatsApp-groep met een imam.
Op het moment van schrijven heeft hij zich nog niet bekeerd.

Bron: