Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aan het pin-only gebeuren. Bij Het Nationaal Park De Hoge Veluwe kun je nu ook niet meer terecht met contant geld…

Pin-only

In augustus vorig jaar nam Avonturenpark Hellendoorn afscheid van contant geld. Het park had daarmee een primeur te pakken.
Bezoekers kunnen alleen nog contactloos betalen, al zijn er wel automaten waar je contant geld in kan gooien. Dat geld wordt dan op een kaart gezet en daar kun je dan mee betalen. Aan het einde van de dag wissel je deze kaart weer in, en krijgt je het resterende saldo terug.
Ook in dierentuin Artis kun je niet meer met contant geld betalen. Je ticket koop je online of aan de kassa met een pinpas.
Heb je honger en/of dorst? Ook dan kun je alleen maar iets kopen als je contactloos kunt betalen. Bezoekers zijn er niet bepaald over te spreken.

De Hoge Veluwe ook cashloos

Wie het Nationale Park De Hoge Veluwe wil bezoeken kan daar nu ook niet meer met contant geld betalen. Het is mogelijk om online een entreekaartje te kopen, of aan de kassa.
Bij de kassa kun je alleen nog pinnen. Bezoekers die niet kunnen pinnen wordt aangeraden om andere mensen te vragen even voor hen te betalen, om het daarna onderling verrekenen. Brutaler kan bijna niet, zo zijn veel mensen van mening.
pinnen

Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht zodat nog meer mensen dit kunnen lezen.

Bron: