Zet je schrap voor een koninklijk liefdesdoolhof waarin prinsessen, prinsen en de onvermijdelijke ‘gewone jongens’ de hoofdrol spelen. We duiken diep in het liefdesleven van Amalia, onze toekomstige koningin, waar zelfs de internationale pers niet genoeg van lijkt te krijgen.

Het begon allemaal toen Amalia en Brent, een charismatische tiener, een periode deelden waarin vonken en tienerdromen centraal stonden. De Duitse media omschreven het, in de woorden van ‘7 Tage’, als ‘pure tienerliefde’. Het stel, dat ook gezamenlijk aan een schoolmusical werkte en waarbij Brent zich zelfs in politieke kringen begaf door een Tweede Kamerdebat bij te wonen, leek onafscheidelijk.

“Stapelverliefd” was het beeld dat de media schetste van dit jonge, energieke duo. Maar het koningshuis hield de lippen stijf op elkaar, en liet niet meer los dan dat Amalia en Brent simpelweg ‘hartsvrienden’ waren.

Maar de geruchtenmolen stopte daar niet. De naam van prins Gabriël van België cirkelde door de lucht als de volgende romanticus verbonden aan Amalia. Maar wacht, was het Gabriël of toch zijn jongere broer Emmanuel? Hier neemt het verhaal een twist: al snel wijzigde het perspectief en werd niet Amalia, maar haar zusje Alexia genoemd als de prinses in kwestie die Gabriël’s oog zou hebben gevangen.

Het lijkt wel alsof het koninklijke liefdesleven één grote romantische puzzel is waarvan de stukjes continu verschuiven. Het ene moment wordt Amalia gelinkt aan de één, dan weer haar zusje aan de ander. En laten we de Duitse miljonairszoon Isebrand niet vergeten, die het langst in verband werd gebracht met Amalia.

Maar goed Isebrand lijkt verleden tijd. Het gerucht gaat namelijk dat Amalia een Spaanse lover heeft en daarom naar Spanje wil verhuizen.

Bron: