Bereid je maar voor, politiek Den Haag! De knokker van weleer, Alistair Overeem, wil een gloednieuwe arena veroveren: de Tweede Kamer. Na het uitdelen van rake klappen in de ring, gaat Overeem nu voor verbale knock-outs in het parlement.

“Overeem in de Kamer? Dat zou pas echt een stunt zijn,” jubelde Wybren van Haga, de frontman van de politieke partij BVNL. Maar nu komt het: Overeem staat als 41ste op de kieslijst dus de kans lijkt klein dat dat gaat lukken. Van Haga blijft echter hoopvol: “Als onze partij een wonder verricht en 41 zetels scoort, of als Alistair zelf een paar duizend voorkeursstemmen binnenharkt, dan komt hij erin.”

Helaas zijn politieke gladiatorengevechten met Frans Timmermans voorlopig enkel nog een natte droom. Maar zeg nooit nooit! Als Overeem de Kamer betreedt, kunnen we vuurwerk verwachten dat zelfs de hardste politieke schermutselingen zal overtreffen. Dus, wie weet? Misschien moeten we allemaal onze stem uitbrengen en hopen op een epische ‘battle royale’ in het politieke hart van Nederland. Nu is de vraag of Badr Hari en Rico Verhoeven zich ook gaan aansluiten bij een politieke partij?

Bron: