Voorspellingen van hel en verdoemenis bestaan al sinds de mens kan communiceren. Een voorbeeld van zo’n voorspeller is Nostradamus, die tijdens zijn turbulente leven in de 16de eeuw een aantal toekomstige gebeurtenissen juist wist te raden. Iets recenter leefde voorspelster Baba Vanga, een Bulgaarse blinde vrouw die verrassend veel kon zien. Ook zij voorspelt niet veel goeds voor het jaar 2024. We hebben haar bizarre voorspellingen er even bij gepakt.

Baba Vanga, de waarzegster uit de Balkan

Baba Vanga werd in 1911 in het Macedonische gehucht Strumica geboren en verliet de aarde weer in 1996. Officieel heet de waarzegster Vangelija Pandeva Goesjtsjerova. Die naam is na een fles Bulgaarse wijn onmogelijk uit te spreken, dus werd haar roepnaam Baba Vanga, dat ook wel ‘grootmoeder Vanga’ betekent. Toen Vanga twaalf jaar was, werd ze gegrepen door een storm, die haar ogen met stof en zand bedekte. Dit resulteerde in schade aan haar netvlies. Door gebrek aan geld voor een operatie werd de jonge Vanga geleidelijk blind.

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl kreeg de toen nog jonge Vanga in 1939 pleuritis, waardoor ze enkele jaren niet kon lopen. In die periode deed ze een aantal voorspellingen die volgens de lokale bevolking ook daadwerkelijk uitkwamen. Haar reputatie als waarzegster/helderziende ging als een lopend vuurtje door de Balkan, waardoor ze in Oost-Europa een spirituele rockster werd. In de jaren dat Baba Vanga leefde deed ze voorspellingen die tot in het jaar 5079 zouden moeten plaatsvinden.

De eerdere voorspellingen van Baba Vanga

Baba Vanga heeft behoorlijk wat juiste voorspellingen op haar naam. Zo wist ze bijvoorbeeld de breuk van de Sovjet-Unie te voorspellen, evenals de aanslagen op de WTC-torens in 2001. Ook de verwoestende tsunami in 2004 had ze aan zien komen en ook de huidskleur van de 44ste president van de Verenigde Staten ging niet aan haar voorbij. Deze dame had haar spirituele ogen overduidelijk wijd open.

Ze wist uiteraard ook haar eigen dood te voorspellen. Ze stierf in 1996 aan borstkanker. Haar erfenis is echter verre van positief. Ze laat weten dat de mensheid het niet makkelijk gaat krijgen, en dan heeft ze het niet over de hoge benzineprijzen of de afsluiting van de A12 door een grote groep klimaatactivisten, Neen! Ze heeft het over een verdoemde planeet met verdoemde mensen en een nog meer verdoemde plek in het universum. We zetten een paar voorspellingen voor de verre toekomst op een rijtje:

2076: De wereld wordt in zijn geheel beheerst door het communisme
2130: Dankzij buitenaardse wezens zullen we onder water kunnen leven
2170: De aarde valt ten prooi aan wereldwijde droogte
2201: De zon verliest kracht waardoor de temperatuur op aarde zakt
3005: Oorlog op Mars
3010: Door de inslag van een komeet op de Maan zal de aarde te maken krijgen met vernietigende natuurrampen
oorlog op mars

De voorspellingen voor 2024

Laten we de voorspellingen voor volgend jaar er eens bij pakken, want die gaan de meeste van ons waarschijnlijk meemaken. Niet geheel onverwacht zal een deel van deze voorspellingen te maken hebben met de vooruitstrevende technologische ontwikkelingen op globaal niveau. Ze heeft geen Terminator rond zien lopen, maar ze waarschuwt wel voor kunstmatige intelligentie. Eén lichtpuntje: op het gebied van de medische wereld zal de technologie ook positieve doorbraken bewerkstelligen.

In de Balkan zijn ze er heilig van overtuigd dat de onderstaande voorspellingen voor 2024 uit zullen komen. De Russen zijn ook helemaal weg van deze inmiddels overleden dame, en bestaat zelfs een online encyclopedie met de naam ‘The Great Encyclopedia of Vanga’. Als mensen zoiets maken dan moet je toch een sterke indruk hebben gemaakt. Pin ons niet vast op de onderstaande voorspellingen, ‘don’t shoot the messenger’ want wij hebben het ook maar van horen zeggen.

Contact met buitenaardse wezens

Het universum heeft de afgelopen honderd jaar al een voorzetje gegeven door wat vliegende schotels naar aarde te gooien, maar volgens Baba Vanga gaan we volgend jaar toch echt kennismaken met wezens van een buitenaards ras. Als we Mexico mogen geloven, is het al zo ver.

Klimaatveranderingen

Misschien was het je nog niet opgevallen, maar de ijsberen zwemmen zonder vacht in het water van de Noordpool. Naast het feit dat de temperatuur op aarde oploopt, zijn de gemoederen onder de mensheid ook flink verhit. Baba Vanga voorspelt klimaatveranderingen voor 2024, maar dat konden we al raden. Wat dat betreft kunnen we vaststellen dat ze het bij het rechte eind had.

De glorie van Poetin volgens Baba Vanga

Volgens de helderziende zal de hele wereld wegsmelten behalve de glorie van Poetin. Toen zij de voorspelling in 1979 deed was niet Poetin, maar Iljitsj Brezjnev aan de macht. Een bizarre voorspelling voor het jaar 2024 dus. Misschien dat heer perceptievermogen ietwat is beïnvloed door het feit dat ze destijds door de Russen op handen werd gedragen, maar dat terzijde.

Draak aan de horizon

Een soortgelijke voorspelling deed die andere bekende waarzegger, Nostradamus, ook al toen hij eeuwen voor de voorspelling van Baba Vanga in zijn glazen bol keek. Deze draak lijkt dus prominent aanwezig in de visioenen van waarzeggers. Het gaat uiteraard niet om een echte draak, maar waarschijnlijk wordt China hiermee bedoeld. Zij zullen van de oorlog gebruik maken om een economische wereldmacht te worden.

Donald Trump

Toen Baba Vanga al voorspellingen deed verkocht Donald Trump nog knikkers op het schoolplein. Toch benoemt ze de miljardair in een van haar voorspellingen. In 2024 zou het kunnen dat hij weer aan de macht komt, maar het zal lichamelijk niet goed met hem gaan. Volgens de waarzegster zal de omstreden ex-president/zakenman in 2014 ernstig ziek worden.

Bizarre voorspellingen van Baba Vanga

We kunnen haar voorspellingen best met een korreltje zout nemen, of een hele hand. Hoewel ze een aantal voorspellingen uit het verleden goed had gegokt, blijven haar visioenen een beetje koffiedik kijken. Sommige voorspellingen zijn zo cryptisch dat je het in elke vorm kunt gieten. Vorig jaar voorspelde Baba Vanga een gigantische zonnestorm en nog meer zaken die uiteindelijk niet gebeurden.

Voor haar fans is er echter geen enkele twijfel mogelijk: Baba Vanga voorspelt het einde der tijden. Ze is vereeuwigd op een bankje in de Bulgaarse stad Rupite, de plek waar de waarzegster bij leven een kerk financierde. Deze plek is inmiddels een soort bedevaartsoord voor haar fans en volgers geworden. Die weten deze plaats blind te vinden.

Bron: