Gister was weer een nieuwe aflevering van Chateau Meiland te zien. De familie is nog steeds in rep en roer met het verbouwen van hun pension Code Rosé. Maar afgelopen maandagavond was het alles behalve Code Rose en ging alarm Code Brown af. Na uren timmeren en verdoofd door hun eigen geblèr kwamen ze erachter dat de honden een speciale boodschap hadden achtergelaten.

Klap van de molenwiek

Het is de afgelopen tijd verrekte weinig wijnen, wijnen, wijnen met de Meilandjes. Martien heeft de flessen spraakwater namelijk ingeruild voor een sloophamer en bijtel. De eerste tien minuten van de aflevering takelen hij en Erica kreunend een wasmachine de trap op, waar een Oekraïense klusjesman het uiteindelijk moeten overnemen omdat Martien door zijn ‘rug knakt’. Hij maakt wel even van het moment gebruik om hem nog te feliciteren met de Songfestivaloverwinning van 2022.”Je had 12 punten met zingen vorig jaar,” roept hij in zijn steenkolen Engels. De klusjesman kijkt hierbij alsof Martien een klap van de molenwiek heeft gehad.

Overal schijt

Goed, in klussen gaat natuurlijk enorm veel tijd zitten. Maar wat de Meilandjes even lijken te vergeten, is dat hun twee viervoeters ondertussen ook gewoon behoeftes hebben. De twee zielenpoten moeten de hele dag met klapperende oren het geschreeuw verdragen en komen nauwelijks buiten. Op een gegeven moment gaat een hond met helder verstand natuurlijk in protest. Daarom draaien Waps en Bijoux hun keutels op de vloer van Code Rose. Het is Maxime die het tafereel gillend ontdekt.”Is het vers of is het ingedroogd?” wilt Erica nog even weten.

Medelijden

Meerdere kijkers is opgevallen dat het verwaarlozen van de hondjes onacceptabel is. Op Twitter schrijven ze boze reacties als “Kunnen we de dierenbescherming niet op die Meilandjes afsturen?” en “Arme honden. Natuurlijk is het stress. Die honden horen de hele dag gehamer en sloopgeluiden.”

Het fragment bekijk je hier.

Bron: