De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Het begint vaak met stoornissen in het geheugen. Naarmate de ziekte vordert raakt iemand uiteindelijk volledig afhankelijk van anderen.

De patiënt weet dan vaak niet meer wie zijn of haar vrienden en familieleden zijn, wat resulteert in een nog dieper isolement. Hoewel het lijkt alsof de aandoening werkelijk alles wegneemt, neemt het de liefde juist niet weg – zoals te zien is in de onderstaande video. In de video zien we hoe Naomi Feil, de oprichter van Validation Therapy, een doorbraakmoment deelt in de communicatie met Gladys Wilson, een vrouw die met de ziekte van Alzheimer is gediagnosticeerd in 2000 en is vrijwel niet praat. Het mooie aan deze video is dat we zien dat er echt contact wordt gemaakt.

alzheimer

Het zingen neemt een bijzondere plek in, Gladys zingt op een bepaald moment helemaal mee. Bekijk het ontroerende moment hieronder en vergeet deze video niet te delen met je vrienden op Facebook als je erdoor bent geraakt.

Bron: