Een bezoekje aan de kermis is meestal erg ontspannend en gezellig. Kinderen zijn niet weg te slaan van het centrum als de kermis eenmaal opgebouwd is. Het maakt niet uit hoe oud je bent, een bezoekje aan de kermis in je dorp kan nooit achterblijven. Ondanks dat de kermis voor plezier en ontspanning moet zorgen, gaat het daarin ook weleens mis.

Strenge veiligheidscontroles

Als je een eigen attractie hebt, dan kun je niet zomaar je attractie overal opbouwen. De attracties worden jaarlijks aan hele strenge veiligheidseisen onderworpen.

Dat is natuurlijk niet zo gek, want veiligheid staat boven alles. Ondanks deze veiligheidseisen, gaat het ook geregeld nog helemaal mis. Steeds vaker zien we in het nieuws berichten voorbijkomen van attracties die toch niet zo veilig blijken te zijn als we van tevoren dachten.

Onlangs is het ook weer mis gegaan in de Engelse plaats Chester. Gelukkig zijn er geen doden gevallen, maar er waren wel een aantal attractiebezoekers ernstig gewond.

Paneel vliegt los

Op het ‘Chestfestival’ in Chester zaten bezoekers nietsvermoedend te genieten in de ‘Superstar’ attractie. Tijdens het ritje vloog een paneel los van de attractie, recht het publiek in. Voor hij het publiek in schoot, kwam hij eerst tegen de personen in de attractie aan.

De 19-jarige Caitlin Colclough zat op dit moment in de attractie. Ze werd flink geraakt en moest door het ziekenhuis gecontroleerd worden op haar verwondingen. Uiteindelijk bleek de dame een hersenschudding te hebben en een whiplash. Bekijk de beelden van het ongeluk hier:

Bron: