Veel ouders genieten ervan om foto’s van hun pasgeboren kinderen te maken en deze te delen met vrienden en familie. Patricia Williams was niet anders. Ze legde liefdevol momenten met haar zoon vast en wilde die graag delen. Maar toen ze deze foto’s met anderen wilde delen, stond haar een onaangename verrassing te wachten.

Blijf lezen om meer te weten te komen…

In 2012 werd Patricia’s zoon Redd geboren, met opvallend wit haar. Echter, pas toen hij twee maanden oud was, begon zijn moeder iets ongewoons op te merken.

Zijn ogen bewogen ongewoon en toen haar man Dale de reden hiervoor opzocht op Google, deed hij een schokkende ontdekking: het was een symptoom dat meestal wordt geassocieerd met albinisme. Patricia had nog nooit van deze term gehoord en was sceptisch, maar de tekenen waren duidelijk aanwezig bij haar zoon: een bleke huid, wit haar en ogen die ongebruikelijk reageerden.

De volgende stap voor het paar was een ontmoeting met een optometrist en genetische specialisten om een officiële diagnose te krijgen. De diagnose was definitief: Redd had oculocutaan albinisme type één (OCA1), een zeldzame aandoening die slechts één op de 17.000 mensen treft.

Patricia herinnerde zich de opwinding van het ziekenhuispersoneel toen Redd werd geboren; iedereen wilde de baby met wit haar en blauwe ogen zien. Maar op dat moment maakte Patricia zich nog geen zorgen, aangezien zijzelf, haar man en hun oudste zoon Gage allemaal blond haar hadden.

Ze herinnerde zich hoe het haar van Redd een maand na de geboorte zo wit was dat het glinsterde in de zon. Zelfs als ze zijn ogen probeerde te bedekken, bleven ze de bewegingen volgen. Zijn ogen waren zo blauw dat ze soms zelfs rood fonkelden in bepaald licht.

Patricia dacht aanvankelijk dat haar zoon deze eigenschappen zou ontgroeien, maar toen haar tweede zoon met dezelfde aandoening werd geboren in februari 2018, besefte ze dat het een levenslange realiteit was.

Rockwell, de jongste zoon, werd geboren met dezelfde aandoening als zijn oudere broer. Helaas werden foto’s van de pasgeborene gestolen en gebruikt voor kwetsende memes op sociale media.

Redd had al eerder te maken gehad met pesterijen op school vanwege zijn uiterlijk, maar zijn oudere broer Gage beschermde hem altijd. Toen Rockwell werd geboren, was de familie echter al bekend met albinisme en was ze beter voorbereid. Wat ze echter niet hadden verwacht, was dat foto’s van hun zoon in memes zouden veranderen.

In eerste instantie probeerden Dale en Patricia contact op te nemen met degenen die de afbeeldingen deelden om ze te laten verwijderen, maar al snel beseften ze dat dit een onmogelijke taak was. Daarom besloten ze de kwestie te negeren en zich in te zetten om bewustzijn te creëren over albinisme, zodat kinderen met deze aandoening niet langer gepest zouden worden vanwege hun uiterlijk.

Patricia was diep bezorgd over hoe haar zoon in het leven zou worden behandeld vanwege zijn uiterlijk en hoe de dynamiek in hun gezin zou veranderen, gezien het feit dat Redd gemakkelijk verbrandt en gedeeltelijk blind kan zijn.

Ze verklaarde waarom Rockwell zoveel aandacht trok: “Het is buitengewoon zeldzaam om een baby met wit haar te zien, en Rockwells haar staat recht omhoog, waardoor het heel opvallend is.”

Nadat de beelden van haar zoon viraal waren gegaan als memes, kreeg Patricia veel volgers op sociale media. Mensen begonnen vragen te stellen over waarom haar zoon er zo uitzag, en dit bracht haar tot het besef dat er weinig kennis was over albinisme.

Ze besefte dat de meeste mensen hun informatie over albinisme haalden uit obscure films met weinig representatie. Ze zag dit als een kans om bewustzijn te verspreiden.

Redd onderging een succesvolle oogoperatie om zijn scheelzien te corrigeren en stapte over van een privéschool voor blinde kinderen naar een openbare school. Dit bleek een uitstekende beslissing te zijn voor het gezin, omdat het Redd enorm hielp.

In plaats van een ooglapje te dragen kozen ze voor de operatie, om te voorkomen dat Redd nog meer opviel en ongewenste aandacht kreeg. Naarmate Redd ouder werd, letten zijn vrienden steeds minder op zijn ‘anders zijn’.

Het enige wat ze wisten, was dat Redd een hoed, een donkere zonnebril en zonnebrandcrème nodig had om buiten te spelen, maar verder kon hij alles doen wat andere kinderen deden. Ook Rockwell deed het uitstekend.

Op 28 april 2023 deelde Patricia een video van Rockwell tijdens de ‘Western Dag’ op school. Deze keer ontving de jongen veel liefde en lof op sociale media. Mensen noemden hem ‘schattig’ en ‘lief’.

Patricia legde uit dat er een grote misvatting bestaat dat mensen met albinisme rode ogen hebben. Ze benadrukte dat ze meestal lichtblauwe ogen hebben vanwege het ontbreken van pigment.

De jongens floreren nu en genieten van hun leven!

We zijn erg blij voor dit geweldige gezin. Deel dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook. Iedereen zal het zeker waarderen!

Bron: