Het lijkt erop dat Hazes een akkefietje met de buren heeft. Het zit hem klaarblijkelijk hoog, want de beste man voelde de behoefte om er een compleet nummer aan te wijden. Op instagram deelt hij alvast de titels van de nummers op zijn nieuwe album. “Dit wordt het dikste album wat ik ooit heb gemaakt,” belooft de zangvogel.

Wat er precies gaande is tussen hem en de buurtjes is een raadsel, maar het lijkt op een heftig conflict. Eentje die Hazes van zich af moest schrijven en met ons wil delen. Mogelijk zint de Woerdense playboy zelfs op wraak. De titels van de nummers laten namelijk heel wat aan de fantasie over.

Ruzie met de buren

Zo staat er bijvoorbeeld ‘Ruzie met de buren’. Dat is in ieder geval duidelijk taal. André vertelde eerder in een Belgische ochtendshow dat hij ’s morgens nooit van bil gaat vanwege de obscene ochtendadem van vrouwlief. De rest van de dag valt er dan natuurlijk heel wat in te halen. Zodra Monique haar mond heeft gespoeld en een staalborstel over de tong heeft gehaald, is het rodeo-tijd. Niet gek dat de buurtjes daar acuut onwel van worden.

Dag van executie

Vervolgens staat er ook een nummer dat ‘Geen Genade’ heet. Voor wie toont Hazes niet langer zijn mededogen? Zijn buren?

Een andere die opvalt is ‘Er komt een dag.’ Oké, Hazes werkt dus ergens naar toe. Misschien staat het al in zijn kalender aangestipt. Hij heeft met zijn ontblote broekslang erop zitten broeden in de studio, toen hij het nummer schreef. De dag van executie. Hij en zijn buren staan op een spelbord en André is gereed voor de grand finale: schaakmat.

Het album

Wat voor donkere plannen Hazes werkelijk aan het bekokstoven is, is maar op één manier te achterhalen: dat album luisteren. Begrijpelijk als je interesse voor deze burenruzie niet zó ver reikt.

Bron: