In Nederland lijkt de maatschappij steeds vaker in de verkeerde richting te evolueren. De exacte oorzaken hiervan laten we buiten beschouwing, maar het is duidelijk dat er onder jongeren steeds minder respect is voor ouderen, zoals blijkt uit talrijke voorbeelden.

Sommige mensen beweren dat “vroeger alles beter was.” Maar is dat werkelijk het geval? In ieder geval werden kinderen vroeger wellicht op een andere manier opgevoed dan vandaag de dag.

Het lijkt erop dat sommige ouders tegenwoordig hun kinderen weliswaar hebben gewenst, maar de opvoeding grotendeels overlaten aan de televisie, het internet en zelfs de PlayStation.

Dit resulteert in jongeren die de wereld om hen heen niet goed begrijpen. Ze bekijken online video’s van mensen die met keukengerei over straat lopen, luisteren naar rapnummers waarin een soort ‘gangstercultuur’ wordt verheerlijkt, en spelen te veel Grand Theft Auto V (GTA5) waarin ze denken dat ze onoverwinnelijk zijn.

Onlangs verscheen er op de website Dumpert een video waarin een bejaarde man en een scooterrijder met elkaar in c0nflict raakten.

Deze verontrustende gebeurtenis vond plaats in de Tweede Hugo de Grootstraat in Amsterdam. Het is niet helemaal duidelijk wat er precies aan deze situatie voorafging, aangezien de context ontbreekt.

In de video zien we echter een oudere man die probeert, met de nadruk op “probeert,” uit te halen naar de scooterrijder.

De scooterrijder is echter niet gediend van deze poging en grijpt snel naar zijn zware kettingslot, waarmee hij begint in te slaan op de oudere man.

De oudere man verzet zich zo goed als hij kan en weet van zich af te bijten. Gelukkig komen omstanders tussenbeide om de situatie te kalmeren. Toch is dit weer een voorbeeld van de toestand waarin Nederland zich lijkt te bevinden.

Steeds vaker lijken mensen geen begrip meer te kunnen opbrengen voor anderen, en c0nflicten worden tegenwoordig opgelost met allerlei geweldd*dige middelen.

Het is een verontrustende ontwikkeling die ons doet nadenken over de maatschappij waarin we leven. Hieronder kunt u de beelden bekijken die snel viraal gaan op het internet:

Bron: