Martien Meiland is bang om dood te gaan zodra hij een pijntje voelt. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland raakt hij emotioneel als hij naar de huisarts moet gaan. Hij barst in tranen uit.
Martien en Erica zullen na slechts een jaar in hun nieuwe huis in Noordwijk te hebben gewoond alweer verhuizen. Ze hebben hun nieuwe droomhuis gevonden, even verderop. Hoewel de familie inmiddels de nodige verhuiservaring heeft, zal deze verhuizing toch ook weer voor stress zorgen. Dit kan mogelijk te maken hebben met de aanstaande trouwdag van Maxime en Leroy, die steeds dichterbij komt.
MARTIEN IS ZIEK
Martien heeft niet alleen mentale, maar ook fysieke klachten. Zo heeft hij last van rugpijn die blijft aanhouden. Erica denkt dat hij zich aanstelt en dat de kans op ernstige problemen klein is, maar Martien besluit toch naar de huisarts te gaan omdat het niet goed voelt. Hij snapt er ook niks van, omdat hij volgens Erica normaal gesproken nooit iets heeft. Daarom raakt hij nu ineens in paniek.
DE MAN IS EEN HYPOCHONDER
Erica blijft Martien zien als iemand die snel overreageert en denkt dat hij doodgaat zodra hij iets voelt. Hoewel ze erkent dat er op zijn leeftijd wel eens iets mis kan zijn, benadrukt ze dat Martien het wel serieus neemt als hij naar de huisarts gaat.
TRANEN IN ZIJN OGEN
Uiteindelijk blijkt dat er volgens de huisarts niets aan de hand is met Martien en dat het waarschijnlijk gewoon een spier is die in de verdrukking zit. Hoewel hij daar blij mee is, wordt hij toch overmand door emoties. Trouwe kijkers van Chateau Meiland hebben gemerkt dat Martien twee verschillende kleuren ogen heeft, maar hoe dat komt is nog altijd een raadsel.

Bron: