Heleen van Royen, bekend om haar openheid en zelfvertrouwen, heeft recent opnieuw voor opschudding gezorgd met een gewaagde fotoshoot. Ondanks haar 58-jarige leeftijd is ze trots op haar lichaam en deelt ze dit met haar volgers.

Deze keer ging ze een stap verder en verscheen ze na*kt in de badkamer, enkel gehuld in een stringetje. Een gedurfde zet waarbij ze de schoonheid van het menselijk lichaam benadrukte.

De schrijfster heeft veel moeite gedaan om haar lichaam in deze vorm te krijgen en te behouden. Trots op haar fysieke conditie en zelfverzekerdheid, deelde ze deze intieme foto’s met haar volgers.

Deze onthullende foto’s komen niet uit het niets, maar passen in een trend waarbij bekende mensen hun lichaam met trots tonen aan de wereld.

Het fenomeen van beroemdheden die hun lichaam tonen op sociale media is niet nieuw. Vele sterren, jong en oud, hebben de trend van body positivity omarmd en laten zien dat schoonheid in alle vormen en maten komt.

Zowel Bridget Maasland als Heleen van Royen dragen bij aan deze beweging door zichzelf op een natuurlijke en authentieke manier te laten zien.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het delen van dergelijke foto’s een persoonlijke keuze is en niet voor iedereen geschikt is.

Wat voor de een empowerment en zelfvertrouwen betekent, kan voor de ander ongemak of kritiek oproepen. Het is essentieel om respectvol en begripvol te zijn ten opzichte van de keuzes van individuen en te erkennen dat iedereen het recht heeft om hun lichaam te omarmen en te laten zien op de manier die zij verkiezen.

Het delen van na8ktfoto’s is niet alleen een daad van zelfexpressie, maar kan ook een statement zijn over zelfacceptatie en het doorbreken van taboes rondom het menselijk lichaam. Het is een manier om te laten zien dat niemand zich hoeft te schamen voor hun lichaam, ongeacht hun leeftijd.

Naast het tonen van haar eigen foto’s, plaatste Heleen van Royen ook een foto van de nieuwe vriendin van Kanye West, die het nieuwe jaar viert in een soortgelijke outfit.

Dit kan gezien worden als een teken van solidariteit met andere vrouwen die ervoor kiezen om hun lichaam te omarmen en te laten zien zoals ze zijn.

In een maatschappij waarin schoonheidsidealen vaak onrealistisch zijn en er druk wordt uitgeoefend op mensen om aan deze normen te voldoen, kan het tonen van echte, onbewerkte lichamen een krachtig tegengif zijn. Het herinnert ons eraan dat perfectie niet bestaat en dat iedereen het waard is om zichzelf te zijn, zonder excuses.

Heleen van Royen heeft met haar foto’s een discussie op gang gebracht over zelfacceptatie, body positivity en de vrijheid om jezelf te uiten op jouw eigen manier.

Ongeacht of je het eens bent met haar keuze om na*kt te poseren, is het belangrijk om deze discussie te respecteren en te waarderen als een stap naar een meer inclusieve en begripvolle samenleving.

Bron: