Over Marco Borsato zijn inmiddels boeken vol geschreven. Deze week heeft het Openbaar Ministerie dan eindelijk de knoop doorgehakt. De zanger gaat vervolgd worden voor een vermeend zedendelict. Na een onderzoek dat jaren in beslag nam, denkt men voldoende bewijs te hebben vergaard om succes te hebben in de rechtbank.

Extra bewijs

Marco Borsato heeft via zijn advocaten laten weten dat hij erg teleurgesteld is over het besluit. Een week nadat het destijds minderjarige meisje aangifte deed, kwam Marco met een aanklacht wegens een ‘valse aangifte. Ook verwijt hij het meisje smaad en laster.
Hij zou 29 getuigenverklaringen hebben verzameld en hiermee willen bewijzen dat er niets gebeurd is. Peter Plasman veegde hier gisteren al de vloer mee aan. Hij staat het slachtoffer bij en noemt de tegenaangifte van Marco erg ‘kansloos’. Hij snapt niet waarom de zanger die stap uberhaupt heeft gezet, zien ‘wat er ligt’. Wat dat precies is, wil Plasman niet zeggen.

Yvonne Coldeweijer

Maar gelukkig bestaat Yvonne Coldeweijer. Zij denkt precies te weten wat er is voorgevallen en schrijft op haar Instagram het volgende: ”Zijn (die van Marco red.) advocaten willen graag een dossier inbrengen met daarin 29 getuigenverklaringen van mensen die zeggen dat het gaat om smaad en laster.”
”Ik denk niet dat deze 29 mensen erbij waren toen hij met zijn vingers in haar geslachtsdeel zat. Dat is ook de reden dat het OM deze verklaringen niet wil behandelen. Het seksueel misbruik staat op zichzelf.” Coldeweijer meldt ook dat Borsato het meisje heeft ondersteund met therapeuten.

Audiotape

”Misschien dat hij niet besefte dat het meisje niet betast wilde worden. Maar ze was 15. Hij had zijn poten thuis moeten houden.” Volgens Yvonne is het meest overtuigende bewijs dat er ligt een belastende audiotape. Hier zou Marco alles op hebben toegegeven.
”Toen de moeder van het meisje, die zelf 25 jaar werkte voor Marco, het dagboekje van haar dochter las, is ze direct naar Marco toegegaan om hem te confronteren. Zijn reactie is opgenomen en wat hij gezegd heeft vindt het OM bewijs dat hij schuldig is. Door dat gesprek en de woorden van Marco heeft de moeder ontslag genomen en dat is ook te horen. Besef dit even.”
Tot slot haalt Yvonne ook nog even uit naar mensen die achter Marco blijven staan: ”Die hebben een beeld van hem van vroeger en kunnen het niet accepteren.”

Bron: