Yvonne Coldeweijer heeft de heftige details gedeeld van de verkrachting waarvoor Sid, de man van Rens Kroes, is veroordeeld. ,,Ik breek je nek als je je beweegt”, zou Sid onder andere tegen zijn slachtoffer hebben gezegd.

Sid is in april 2019 door de rechtbank Amsterdam schuldig bevonden aan verkrachting. Dat is deze week bekend geworden via rechtbankdocumenten, die op verzoek van Yvonne Coldeweijer zijn gepubliceerd. Op haar juicekanaal deelt ze de heftige details van de verkrachting.

Stapavond in Amsterdam

De verkrachting vond plaats op 9 september in 2016, toen het slachtoffer samen met haar vriendin was gaan stappen in Amsterdam. ,,Op enig moment gedurende die nacht ontmoet zij Sid en geeft ze hem een lift op haar fiets. Bij haar woning aangekomen gaat Sid mee naar binnen”, schrijft Coldeweijer. Het slachtoffer vroeg Sid meerdere keren haar woning te verlaten, maar dat deed hij niet. ,,Zij stuurt hierover berichten aan haar vriendin. Deze dienen later als ondersteunend bewijs.”

‘Ik breek je nek’

Sid neemt haar mee naar de woonkamer. ,,Hij zegt op dwingende en agressieve wijze in het Engels tegen haar: ‘Je gaat nu op de bank zitten en respect voor me tonen. Je gaat nu relaxen. Ik breek je nek als je je beweegt. Ik vermoord je serieus.’ Dit boezemt aangeefster dermate grote angst in dat zij hem gehoorzaamt omdat zij vreest voor haar leven.”

Slachtoffer vlucht

Sid dwingt de dame meerdere keren tot seks. ,,Ondanks dat de aangeefster tegen verdachte zegt dat ze pijn heeft en geen seks wil, stopt hij niet”, vervolgt Coldeweijer. Wanneer Sid uiteindelijk in slaap valt, grijpt de dame haar kans om haar woning te verlaten. Een getuige komt haar tegen en de politie wordt gebeld. ,,Politie gaat naar het appartement en arresteert Sid.”

Veroordeeld

Het slachtoffer heeft vervolgens jarenlang EMDR-therapie en lijdt aan PTSS. ,,Ook omdat het in haar eigen woning heeft plaatsgevonden, waar ze zich eigenlijk thuis zou moeten voelen en de rechtbank voldoende ondersteunend bewijs heeft gevonden, wordt Sid veroordeeld tot 24 maanden cel.”

Getrouwd met Rens Kroes

Rens Kroes is stiekem getrouwd met Sid in 2018. ,,De verkrachting vond plaats in 2016. De veroordeling in 2019”, aldus Coldeweijer. ,,Waarom wil je getrouwd zijn met een veroordeelde verkrachter?”

Bron: