Max Verstappen is al twee keer achter elkaar gekroond tot wereldkampioen in de Formule 1. Dat heeft Max zeker geen windeieren gelegd, maar de laatste keer dat hij wereldkampioen werd had hij zoveel punten behaald dat hij daar nu de prijs voor betaald.

Elk jaar moet een Formule 1 coureur namelijk entreegeld betalen anders mag hij niet meedoen. Het entreegeld heeft een basistarief van 10.400 euro. Maar je moet ook nog een fix bedrag betalen voor elk punt dat je vorig jaar behaald hebt als coureur. En Max had een enorme voorsprong vorig jaar doordat hij zo vaak als eerste over de finish ging. Dat zorgde ervoor dat Max in totaal aan het eind van het seizoen kampioen werd met 454 punten.

Voor elk punt dat een coureur behaald heeft moet hij dat jaar erop dus het entreegeld betalen plus 2100 euro per behaald punt. Voor Max komt dat dus bijna neer op 1 miljoen euro wat Max moet betalen om überhaupt mee te mogen doen aan een nieuw seizoen van de Formule 1.

Max is woest en vindt het een absurd hoog bedrag. Aan Motorsport-Total laat Max het volgende weten.

“Ik vind dat een absurd hoog bedrag. Ik denk dat het niet juist is dat we zo veel dienen te betalen. Dit is ook in andere sporten niet aan de orde.”

Gelukkig kan Max het makkelijk betalen met zijn riante salaris van bijna 40 miljoen euro per jaar en hij woont officieel in Monaco dus hij hoeft ook geen blasting te betalen.

Bron: