Willeke Alberti moest in korte tijd van haar dochter Daniëlle en van haar broer Tonny afscheid nemen, maar probeert de draad weer op te pakken. ,,Het vreselijke verdriet is iets wat ik voor mezelf houd.”

Willeke Alberti moest afgelopen oktober afscheid nemen van haar dochter Daniëlle van ’t Schip en twee maanden later verloor ze haar broer Tonny. Toch noemt Willeke haar leven geen drama. ,,Ja, ik heb verdriet. Maar dat hebben zoveel mensen, en toevallig ben ik nu aan de beurt”, vertelt Willeke aan weekblad Story. Aan haar dochter Daniëlle beloofde ze dat ze na haar dood zou blijven optreden, dus dat is wat Willeke heeft gedaan. ,,Optreden is het leukste wat er bestaat. Godzijdank heb ik mijn werk.”

‘Ik leef dag voor dag’

Ondanks het grote verdriet probeert Willeke dan ook nog te genieten van het leven. ,,Ik heb tot nu toe een prachtig leven. Ik heb mijn acht kleinkinderen. Wat wil ik nog meer? Ja, ik hoop dat iedereen gezond blijft. Dat geldt voor mij ook”, vertelt ze. ,,Volgend jaar hoop ik tachtig te worden. En ik geniet van elke dag. Zo leef ik al mijn leven lang. Dag voor dag. En wie kan er op deze leeftijd nog zoveel doen?”

De enige wens die Willeke heeft, is gezond blijven. ,,En natuurlijk, de vreselijke stress en het vreselijke verdriet, dat iedereen voelt die een kind verliest, dat blijft. Maar dat is iets wat ik voor mezelf houd…”

Bron: