Mark Gillis ligt inmiddels al tien dagen op de intensive care. De zoon van Peter Gillis vecht nog immer voor zijn leven, zo werd gisteren bekend. Wendy van Hout is verdrietig en laat via Instagram van zich horen. Ze geeft aan dat er nog veel onzeker is.

Mark Gillis op de ic

Vijf dagen geleden werd bekend dat Mark sinds vrijdag 28 juni in het ziekenhuis ligt. In eerste instantie was er niet duidelijk waarom, maar uiteindelijk bleek hij een longontsteking te hebben.
In het ziekenhuis liep hij daarna een tweede longontsteking op. Volgens Peter was de situatie zeer kritiek. De artsen besloten om Mark in kunstmatige coma te brengen, zodat zijn lichaam rust krijgt en de antibiotica zijn werk kan doen.

Update

De familie Gillis wil vooral rust, maar voeldt zich toch genoodzaakt om een update te geven. Dat komt doordat er websites zijn die schokkende, maar vooral verzinsels over Mark schrijven.
Zo was er onder meer te lezen dat de artsen Mark ‘niet meer wakker’ zouden kunnen krijgen en dat de familie zou moeten besluiten om er een einde aan te maken. Ontzettend erg natuurlijk, helemaal als blijkt dat het uit iemands duim gezogen is.
Peter gaf gisteren dus een update. Via Instagram liet hij weten wat Mark precies heeft en hoe het er momenteel voorstaat.
“Er is intussen een andere antibiotica kuur opgestart en eindelijk beginnen de ontstekingswaarden en koorts te zakken en andere cijfers de goede kant op te stijgen. We waren enorm blij verrast toen Mark vandaag zijn ogen even open deed.”
”Langzaam aan hopen we dat dit het begin is van een stijgende lijn. De vooruitzichten zijn goed als het op deze manier verder gaat, maar nog onzeker. ”

Wendy reageert

Stiefschoonmoeder Wendy van Hout laat nu van zich horen via Instagram. Ze prijst de dokters voor de zorg die Mark krijgt en heeft meer goed nieuws.
”De laatste behandeling lijkt gelukkig aan te slaan en de ontstekingswaarden en koorts zijn aan het zakken. We zijn voor het eerst hoopvol, maar het is nog heel onzeker. Bedankt voor alle lieve berichten en de rust die ons als familie wordt gegund.”

Bron: