Vandaag was in principe best een lekkere zomerse dag. In tegenstelling tot een aantal dagen geleden, was het met zo’n 25 graden prima vertoeven. Maar aan alles komt een einde; vanaf 17.00 geldt code geel in het hele land. De reden? Heftig noodweer.

Zwaar onweer

Vandaag was zogezegd prima weer. Aan de kust was het met 23 tot 24 graden iets koeler dan elders, waar 25 tot 29 graden gehaald werd.
De zon werd afgewisseld door bewolking, en vanavond gaat het helemaal los. Het KNMI verwacht zwaar onweer, pittige regenbuien en zelfs hagel.

Het hele land

De weerwaarschuwing gaat in vanaf 17.00 uur en gold in eerste instantie voor vier provincies. Inmiddels is het weeralarm uitgebrei en is het hele land de klos.
Het weeralarm duurt hier tot 02.00 uur vannacht. Daarna trekken de onweersbuien naar Duitsland, zo verwacht de weerdienst.
code geel

Wisselvallig

Woensdag wordt het iets koeler, maar is het nog steeds aangenaam zomerweer met temperaturen rond de 21 tot 24 graden. De dagen erna blijft het wisselvallig. Nog steeds geen echte zomer dus. En dat terwijl men deze zomer mogelijk ‘de heetste ooit’ zou worden.

Bron: