Mariska Bauer, die we allemaal kennen als de altijd stralende vrouw, heeft het roer omgegooid op stijlgebied. Haar gloednieuwe look veroorzaakt een ware Instagram-hype. “Staat je heel leuk! Een andere Mariska,” zegt een van haar volgers. In een recente foto poseert Mariska niet alleen met een modieuze bril maar ook met een opvallende pony. “Even wennen maar leuk je haar!”, klinkt het in de comments.

Terwijl de meeste mensen haar bril adoreerden, was niet iedereen even enthousiast. Een volger suggereert: “Als ik je een tip mag geven zou ik de bril iets kleiner nemen.” Maar Mariska legt snel uit, “Het is een leesbril. Hoe groter de bril hoe beter ik het kan lezen.”

Maar achter deze frisse wind gaat een emotioneel verhaal schuil. Mariska beleefde vorig jaar januari een ernstig herseninfarct. “Toen ik na een paar dagen in het ziekenhuis weer thuiskwam, was ik zo ongelooflijk moe en overprikkeld. Ik dacht toen nog: dit is vast na een paar dagen weer voorbij,” deelde ze op de website van de Hersenstichting, waarvan ze nu ambassadeur is. “Die dagen werden weken, en daarna maanden.”

Mariska erkent dat ze sinds het herseninfarct een andere vrouw is geworden. “Ik ben altijd een bezige bij geweest,” licht ze toe. “Ik vloog van hot naar her, had altijd veel sociale contacten. Sinds mijn herseninfarct is dat niet meer zo vrijblijvend.”

Ook voor de Bauers thuis is er veel veranderd. Zoon Christiaan doet een boekje open: “Als je mijn moeder had gekend vóór het herseninfarct… Een wervelwind. Niks was haar te veel. Nu is ze sneller moe en overprikkeld.”

Hieronder de foto:

Bron: