Een vredige wandeling veranderde in een schokkende ervaring voor een vrouw uit South Carolina die een “beest” tegenkwam langs de rand van een kreek. Om anderen te waarschuwen extra voorzichtig te zijn bij het wandelen door Jeffries Creek Park, deelde Meredith Langley een foto van het enorme wezen op Facebook, wat veel online gebruikers schokte.

Meredith Langley was aan het wandelen door Jeffries Creek Park in Florence, South Carolina, toen ze oog in oog kwam te staan met angstaanjagende fauna die haar genot van de flora verstoorde.

Een reusachtige bruine slang – enkele voeten lang en dikker dan de wortel van een boom om zijn kop op te laten rusten – verstopte zich in de modder langs de rand van de kreek. De slang – die wat zonnestralen ving – schokte Langley, die op Facebook schreef: “Let op hoe goed hij opgaat in zijn omgeving.”

“Dat was een goed leermoment en voorbeeld voor mijn eigen kinderen die vergeten om niet voor me uit te rennen op paden!” schrijft Langley aan leden van de besloten Facebookgroep South Carolina Hiking Club.

Het beest, waarvan ze schat dat het ongeveer vier tot vijf voet lang is wanneer het uitgerekt is, was “volledig niet bang voor ons.” “Het keek me met stilte en terughoudendheid aan, en zonder agressie of angst. Dat vertelde me dat dit wezen met zekerheid wist dat het in staat was zichzelf te verdedigen indien nodig, maar dat het die energie niet onnodig hoefde te gebruiken,” zei Langley over het monster, dat ze op film vastlegde voordat ze rustig terugtrok. “Dat gebied is zijn thuis, niet het onze, en mijn kinderen en ik handhaven die respect en eerbied altijd als we in de natuur zijn.”

‘Dat is een beest’ De online gemeenschap was geschokt toen ze de onverschrokken slang zagen, rustend langs een veelvoorkomend wandelpad. Een netizen schrijft, gelovend dat haar ogen haar bedriegen, “Wat is dat?” en een ander zegt, “Deze foto verkoopt South Carolina niet.”

Anderen zijn onder de indruk van de grootte van de slang. “Wat een beest!” schrijft er een. “Dit lijkt op iets wat je zou zien in het Amazonegebied,” zei een tweede terwijl een derde eenvoudig zei: “Dat is een joekel.”

Iemand maakte grappend een opmerking: “Hij heeft waarschijnlijk al iemands kind ingeslikt,” en voegde eraan toe: “Ik ga überhaupt GEEN paden op.” Ondertussen probeerden andere cyberfans de soort slang te identificeren, “Dat is een enorme katoenbek,” deelt een gebruiker. Katoenbekken zijn zeer giftige adders, die samen met koperveren vaak in het gebied worden aangetroffen.

Ondanks zijn dreigende uiterlijk, waar de slang echt niets aan kan doen, is het een onschuldige waterslang, zegt Sean Foley, conservator van herpetologie bij de Riverbanks Zoo & Garden.

“Als ze in het nauw worden gedreven of aangevallen, zullen ze zichzelf verdedigen door hun koppen plat te maken, te slaan en hun staarten in bladeren te schudden,” vertelt Foley aan McClatchy News. “Al deze dingen maken dat ze er gevaarlijk uitzien voor potentiële roofdieren in de hoop dat ze met rust gelaten worden.”

Verwijzend naar de enormiteit van de slang voegde Foley eraan toe dat het “niet ongebruikelijk” is en dat “het meerdere jaren zou duren om die grootte te bereiken.” Groot, klein, dodelijk of niet, alle slangen zijn aardiger wanneer ze van een afstand bewonderd worden.

Langley voegt toe aan haar bericht: “Een goede vuistregel is om ze allemaal te vermijden als je kunt helpen.” Ben je ooit een reusachtige slang tegengekomen? Deel alstublieft uw opmerkingen met ons en deel dan dit verhaal zodat we kunnen horen wat anderen te zeggen hebben!

Bron: