Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, irriteert zich helemaal kapot aan haar buurtgenoten. Deze zijn namelijk een flink potje aan het klagen over een verbouwing van een The Movies-bioscoop tot een brasserie en filmtheater met de naam De Witt. De groep is er momenteel alles aan het doen om dit project stil te leggen.

Wat een zeikerds

Minouche kon het hier niet bij laten zitten en grijpt naar d’r Instagram: ‘Dit mot even van m’n hart. Ik lees net een artikel dat omwonenden een kort geding hebben aangespannen tegen het initiatief Filmtheater de Witt in Dordrecht. Ze zijn bang voor overlast. Ok…’ Wat een zeikerds, aldus Minouche. ‘Ik kan er met m’n botte verstand niet bij, dat als je in een binnenstad gaat wonen – of dat nou in Dordrecht is of elders – dat je dat doet om je rust te zoeken… Weet dat dit de bijkomstigheid is gewoon!’

Zo onzinnig

Minouche vindt dat deze mensen niet helemaal goed bij hun hoofd zijn. ‘Een binnenstad moet levendig zijn! Ga dan niet tegenover een kroeg wonen, of naast een bioscoop.Ga dan lekker in een buitenwijk wonen of op het platteland. Maar dit is zo onzinnig’.

Onbegrijpelijk

Tenslotte laat ze nog even weten dat ze Nederland soms echt een zeurland vindt, en dat deze mensen misschien beter naar een ander land kunnen vertrekken. ‘Ik zie zo vaak mooie initiatieven getorpedeerd worden door dit soort mensen. Denk even na… Wees coulant of ga op Funda scrollen en verkas gewoon als je hier niet tegen kan. ONBEGRIJPELIJK!’ Het is duidelijk dat Minouche totaal klaar is met de Nederlandse mentaliteit. Misschien is het ook geen verkeerd idee voor haarzelf om dan maar te verkassen?

Bron: