Het gaat heel erg slecht met Janke Dekker. De vrouw van Tom Egbers kampt met PTSS (Posttraumatische stressstoornis). Ze geeft de schuld hiervan aan de media. Die hebben haar man namelijk ‘veroordeeld’. Dit kan Janke niet goed verwerken.

PTSS

Dat vertelt Dekker vandaag in een gesprek met de krant Trouw. In maart vorig jaar kwam de Volkskrant met een groot artikel over wangedrag bij NOS Sport. Een van de namen die veelvuldig werd genoemd, was die van Tom Egbers.
Tom zou ook vreemd zijn gegaan met een collega van twintig jaar jonger. Die affaire duurde drie jaar en dat is door Egbers bij Khalid & Sophie toegegeven. Zijn vrouw Janke, met wie hij al 33 jaar samen is, kan het allemaal niet goed verwerken wat de media haar man heeft ‘aangedaan’. ”Doe dit hele gedoe is er PTSS geconstateerd bij mij.”

Mensen vertrouwen

De vrouw van Tom is het vertrouwen in de mensheid helemaal kwijt. ”Als ik weer wil leven, moet ik mensen dus weer vertrouwen. Ik moet mensen in de ogen durven kijken”, aldus Dekker die het er allemaal heel moeilijk mee heeft.
Misschien komt het ooit nog goed met haar. De komende maanden gaat ze het theater in. Om voorgoed met de angst af te rekenen en weer vertrouwen te krijgen, gebruikt ze liedjes van Barbra Streisand. Met het stuk in het theater hoopt ze ‘zichzelf als klein meisje te vinden’.

Bron: