Rob de Nijs gaat vanwege zijn Parkinson steeds verder achteruit. Zijn vrouw Jet staat dag en nacht voor hem klaar, maar wil ook hun 11-jarige zoon Julius alle aandacht geven. ,,Er zal misschien een punt komen waarop ik een moeilijke keuze zal moeten maken…”

Rob en Jet zijn al dertig jaar samen, maar de afgelopen tijd moesten ze samen de nodige uitdagingen aan. De gezondheid van Rob blijft achteruitgaan: hij loopt niet meer en ook staan gaat steeds moeizamer. Jet zorgt voor hem. ,,Ik moet wel de handen uit de mouwen steken”, zei ze eerder in gesprek met weekblad Weekend. ,,Maar hij is het meer dan waard om dat voor te doen.”

‘Knoop doorhakken’

Maar hoe graag Jet ook voor Rob wil zorgen, ze heeft ook nog een 11-jarige zoon die ze alle aandacht wil geven. ,,Het zit in mijn aard dat ik graag wil dat iedereen tevreden is en voldoende zorg en aandacht krijgt”, vertelt Jet in weekblad Party. ,,Ik hou zoveel van beiden…”

Toch zal er misschien een punt komen waarop Jet een moeilijke keuze zal moeten maken. ,,Als de zorg voor Rob te heftig wordt en alle aandacht naar hem gaat, dan gaat dat ten koste van Julius en dat mag natuurlijk niet. Ik zal dan de knoop moeten doorhakken om me meer op Julius toe te leggen.”

Heikel dilemma

Jet vindt het belangrijk dat Julius terug kan kijken op een mooie jeugd, ondanks de ziekte van zijn vader. ,,Ik gun Julius heel erg zijn jeugd. En dat is soms een heikel dilemma”, legt Jet uit. ,,We willen dat hij beseft dat hij er ook toe doet. Dat weet hij wel hoor, hij begrijpt hartstikke veel. Hij is ongelooflijk empathisch, heel gevoelig.”

Bron: