Vorige maand werd duidelijk dat Rob de Nijs te maken kreeg met longembolieën die hem op een haar na fataal werden. Dankzij zijn steun en toeverlaat Jet leeft de 80-jarige zanger nog. Ondanks al het leed dat het gezin doormaakt, probeert Jet positief te blijven.

Bezorgd

In weekblad Party blikt Jet alvast vooruit naar het moment dat Rob weer thuiskomt van het revalidatiecentrum. ”Hij zal dan muziek luisteren, televisie kijken en/of lezen. De twee zijn volgens Jet ‘saaie dozen’. ”We doen niets bijzonders meer. Dat gaat ook niet meer met Rob.”

Jet probeert optimistisch blijven om te voorkomen dat er een ”nare, depressieve sfeer in huis hangt”. Toch is ze enorm bezorgd. ”Ik heb geen oogkleppen op en sluit me niet af van de werkelijkheid. Ik weet dat ons pad er niet rooskleurig uitziet. We zijn een andere fase ingegaan. Een fase die anders is dan een half jaar geleden. En dat is heel erg moeilijk. Ik kan er niets aan doen.”

Hulp

Recent is er iemand langsgekomen om een passende rolstoel aan te meten. Jet heeft er veel moeite mee. ”Met een passende standaard transportstoel ga je gewoon van A naar B. Een passende rolstoel zegt wel iets over je fysieke gezondheid.” Rob schijnt er minder moeite mee te hebben.

”Die schaamt zich niet en zegt: ”Dan zit ik alleen maar beter. Ik ben blij dat hij er zo tegenaan kijkt. Waar moet je ook schaamte voor hebben?” Jet vindt dat mensen gewend zijn aan het perfecte plaatje, maar: ”Dat is er nu niet meer. En daar gaat hij top mee om.”

Bron: