Jet de Nijs heeft zich in een emotioneel interview met de Belgische website Het Laatste Nieuws uitgelaten over hoe het gaat met Rob. Zoals bekend heeft de 81-jarige zanger de ziekte van Parkinson. Jet noemt de zorg voor haar man ”zwaar en veel”.

Rob de Nijs ziek

Vorig jaar zat Rob thuis televisie te kijken, toen hij ineens onwel werd. Jet moest mond-op-mondbeademing bij haar man toepassen terwijl hun zoon Julius de hulpdiensten moest bellen. Volgens Jet was de man met wie ze nu al vijftien jaar getrouwd is, er toen bijna geweest.
Terugkijkend noemt Jet het ”de meest beroerde tijd uit ons leven”. Nadat Rob 100 dagen in het ziekenhuis lag, ging hij naar een revalidatiekliniek. Inmiddels is hij alweer maandenlang thuis. ”Hij is afhankelijk van de rolstoel en heeft 24 uur per dag zorg nodig.”

Rob wil optreden

Anderhalf jaar geleden gaf Rob de Nijs zijn afscheidsconcert. Volgens Jet hoeft ze het woord concert maar te noemen, of de zanger staat in de startblokken. ”Oké, waar moet ik naartoe?”, vraagt hij dan. Om een seconde later te beseffen, ‘Nee, dat ga ik niet doen en dat hoef ik ook niet meer te doen’.
Jet zegt dat de tijd dat ze Rob moest delen met ‘iedereen in Nederland en België voorbij is. ”Het is niet meer. Het is nu tijd dat hij gewoon van ons is.”

‘Zwaar en veel’

Jet heeft haar baan opgezegd om full time voor haar man te zorgen. Dat is allesbehalve makkelijk. Jet noemt het ‘zwaar en veel’. Sinds kort krijgt het gezin hulp. Eenmaal per week komt er een verpleegkundige. ”Waardoor ik ook iets meer kan ademen.”
Onlangs verscheen in weekblad Story het verhaal dat Jet en Rob inmiddels afspraken met elkaar hebben over behandelingen die hij nog wel en niet wil. Zo hoeft reanimeren niet meer, als in ‘langdurige beademing’.

Bron: