Henriëtte (Jet) de Nijs heeft een zeer droevige update gegeven over de gezondheid van Rob. Volgens Jet gaat haar man nu heel hard achteruit en kan hij niets meer zelf. ”Hij is 24 uur per dag volledig afhankelijk van zorg. In alle facetten.” Dat zegt ze tegen het Algemeen Dagblad.

Wat is de toestand van Rob de Nijs?

Zoals iedereen inmiddels weet werd een paar jaar geleden bekend dat Rob de Nijs (81) de ziekte van Parkinson heeft. De nog immer populaire zanger werd begin vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis, toen hij thuis ineens last kreeg van ademhalingsproblemen.
Nadat Jet de hulpdiensten had gebeld, constateerde ze dat haar man geen hartslag meer had. Ze heeft mond-op-mondbeademing toegepast en daarmee het leven van haar man gered. In het ziekenhuis werd duidelijk dat Rob de Nijs longembolieën had. Na een aantal bange nachten was Rob aan de beterende hand. Uiteindelijk kon hij herstellen in een revalidatiekliniek.

‘Kan niets meer zelf’

Inmiddels kan Rob dus niets meer zelf. Hij zit in een verblijfsrolstoel. Dat leek Rob zelf geen probleem te vinden maar zijn vrouw had er wel moeite mee. ”Op zo’n moment wordt het zichtbaar, ook voor de mensen die bij ons langskomen of kinderen die met Julius komen spelen.”
Wat tot dusver stilgehouden is, is dat Rob de Nijs recent wederom in het ziekenhuis heeft gelegen. Volgens Jet werd Rob vlak voor het Televizier-gala ontslagen. ”Hoe slecht het ook met hem ging, Rob maakte zich zorgen over dat Gala. Hoe moest hij daarheen? Ik zei: lieverd, jij hoeft dat niet meer te doen. Ik zag zijn opluchting. Hij denkt nog steeds dat hij dingen moet, maar ik probeer hem uit te leggen dat hij dat helemaal niet meer hoeft.”

Bron: