Het Openbaar Ministerie in België opende een onderzoek naar heftig geval van dierenmishandeling in Oostende. Een vrouw (37) schopte haar viervoeter zo hard dat een dierenarts niet anders kon dan het doen inslapen. Haar andere hond is in beslag genomen.

Het was een politiepatrouille die de mishandeling zaterdagavond rond 20 uur zag. De vrouw wandelde toen met haar pinscher door de Leffingestraat. Een woordvoerder van de politie vertelt: “Ze schopte het dier herhaaldelijk en trok het aan de leiband over straat. Het hondje hinkte aan de achterpoot.”

Euthanasie

De politieagenten grepen meteen in en brachten de pinscher over naar een dierenarts. Als gevolg van een trauma had het diertje verwondingen opgelopen. Jammer genoeg kwam alle hulp te laat. De dierenarts kon niet anders dan het hondje te laten inslapen. Even later liep er bij de politie een melding binnen over een verloren Jack Russel in het centrum van Oostende. Die hond bleek ook eigendom van de vrouw in kwestie. Het dier had zijn leiband nog om. De politie nam het dier in beslag en bracht het naar een opvangcentrum.

De vrouw riskeert vervolging voor dierenmishandeling en mogelijk ook een verbod om ooit nog dieren te houden.

Foto ter illustratie

Bron: