Het concept van leven op een cruiseschip wekt veel interesse en nieuwsgierigheid op. Stel je voor: elke dag wakker worden met een nieuwe horizon aan je voeten, omringd door de uitgestrektheid van de oceaan, en deel uitmaken van een drijvende gemeenschap die er alles aan doet om passagiers een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Terwijl gasten genieten van luxe, onbeperkte maaltijden, drankjes en een overvloed aan activiteiten, werkt er een toegewijd team achter de schermen om alles naadloos te laten verlopen.

Maar wat houdt het echt in om te leven en te werken in deze unieke microkosmos? Krista Jocelyn, een ervaren senior danseres bij de Pride of America van Norwegian Cruise Lines, werpt de sluier op en geeft ons een exclusief kijkje in haar dagelijkse leven op zee.

Krista Jocelyn heeft het onderwerp aangesneden dat vaak het onderwerp van speculatie is: de financiële compensatie van bemanningsleden op een cruiseschip.

Door haar persoonlijke ervaringen te delen via sociale media platforms zoals TikTok en YouTube, heeft ze licht geworpen op een aspect van het cruiseleven dat voor velen verborgen blijft. Krista legt uit dat, hoewel de lonen kunnen variëren afhankelijk van de functie en de cruisemaatschappij, er geen uniform loonschema bestaat binnen de industrie.

Als senior zangeres en danseres verdient zij een respectabel wekelijks tarief van $950, wat zich vertaalt naar ongeveer $3.800 per maand. Deze cijfers, hoewel op het eerste gezicht aantrekkelijk, vertellen niet het volledige verhaal van de financiële uitdagingen waarmee bemanningsleden geconfronteerd worden.

Crew

De financiële situatie wordt gecompliceerder door de belastingwetgeving. Omdat Krista’s schip voornamelijk door de wateren van Hawaï vaart, is ze onderworpen aan de lokale belastingtarieven, die een significant deel van haar inkomen opslokken.

Na belastingen over een periode van twee weken blijft er van haar salaris slechts $1.478,65 over. Dit bedrag ligt aanzienlijk lager dan wat ze zou hebben ontvangen zonder de fiscale aftrek, wat haar frustratie duidelijk maakt wanneer ze haar loonstrook demonstratief op de vloer gooit.

Deze daad symboliseert de ontgoocheling en het ongenoegen over de hoge belastingdruk die velen aan boord ervaren. Toch is het niet allemaal kommer en kwel aan boord van een cruiseschip.

Krista benadrukt de unieke voordelen die dit leven biedt. Eén van de meest significante voordelen is het gebrek aan traditionele levenskosten. Bemanningsleden hoeven zich geen zorgen te maken over huur, nutsvoorzieningen, of boodschappen – een aanzienlijke financiële last die op het vasteland wel drukt op het budget van velen.

Dit voordeel alleen al maakt het mogelijk voor Krista en haar collega’s om een aanzienlijk deel van hun inkomen te sparen, ondanks de lage nettolonen. Bijkomende kosten, zoals wifi en uitgaven in de Crew Bar, zijn relatief minimaal, waardoor bemanningsleden kunnen genieten van het leven zonder al te grote financiële zorgen.

Een onderscheidend kenmerk van het werken op een cruiseschip is de rijkdom aan ervaringen die het biedt. Krista benadrukt dat, hoewel haar loon in financiële termen misschien niet overweldigend is, de waarde van de ervaringen die ze opdoet onmeetbaar is.

De kans om de wereld te verkennen, nieuwe culturen te ervaren, en deel uit te maken van een unieke gemeenschap biedt een ander soort rijkdom, die niet in geld uit te drukken is. Deze ervaringen vormen een essentieel onderdeel van de aantrekkingskracht van het werken op zee en compenseren ruimschoots voor het lagere salaris in vergelijking met banen aan land.

Levenskeuze

Krista Jocelyn’s verhalen bieden een fascinerende blik op het leven aan boord van een cruiseschip, en belichten de complexiteiten van een dergelijke carrièrekeuze.

Haar ervaringen illustreren de uitdagingen en beloningen van het leven op zee, van financiële beperkingen tot de onbetaalbare waarde van wereldwijde avonturen. Werken op een cruiseschip is meer dan een baan; het is een keuze voor een levensstijl die rijker is aan ervaringen dan aan materiële bezittingen.

Bron: