We leven in een door schoonheid geobsedeerde wereld waar vrouwen en meisjes wordt verteld dat ze slank, lang, symmetrisch en een vlekkeloze huid moeten hebben.

Maar Lonni Pike, 58, trotseert voortdurend schoonheidsstereotypen met haar aanwezigheid op sociale media.

Sinds de oudheid hebben schoonheidsnormen het zelfrespect van jonge meisjes en vrouwen beïnvloed. Maar bewustwording van diversiteit en laten zien dat alle lichamen op hun eigen manier perfect zijn, is voor veel mensen de weg naar meer zelfrespect.

En waar staat geschreven dat als je een bepaalde leeftijd bereikt je je op een bepaalde manier moet kleden?

Lonni Pike uit Californië probeert haar volgers te laten zien dat vrouwen van elke leeftijd zichzelf kunnen presenteren op elke manier die hen op hun gemak stelt, ongeacht hun leeftijd.

Lonni heeft een grote aanhang op zowel TikTok als Instagram, met meer dan een miljoen TikTok-volgers en meer dan 115.000 op Instagram. Ze is gevestigd in Californië en is verschillende keren viraal gegaan in populaire apps.

In een interview met Bright Side beschreef Lonni zichzelf als een “underdog die iedereen afschreef (inclusief ikzelf) die bewees dat ze ongelijk hadden”.

Ze vervolgde door uit te leggen: “Het is deze tweede kans in het leven die me de motivatie geeft om te doen wat ik wil doen, en het ontsteekt een vuur in mij om anderen te helpen hun resetknop te vinden. Om een lang verhaal kort te maken, ik beschrijf mijn leven als geweldig.”

Lonni heeft het duidelijk tot haar missie online gemaakt om haar volgers te laten zien dat ze hun schoonheid moeten definiëren volgens hun eigen normen en niet volgens de normen van anderen. Ze zei:

“Als je er even over nadenkt, waarom zou je dan willen opgaan en eruit zien als iedereen? Wees slim, wees brutaal en wees jezelf, want er is maar één jij!

Lonni heeft haar eigen tatoeages en grijs haar omarmd in alle afbeeldingen die ze heeft gepost. In het interview beschreef ze deze als gewoon kenmerken van haar hele zelf, en legde ze uit dat mensen het “volledige plaatje” van iemand moeten zien in plaats van alleen de delen.

“Weet je wat? We zijn moeders, we zijn oma’s, we zijn studenten. Wij zijn vrouwen. We zijn wie we zijn, en we schrijven onszelf gewoon een tijdstempel om te onthouden wie we zijn, ‘zei ze.

Ze ziet er stralend en gelukkig uit. Het maakt niet uit wat anderen denken. Waarom voelen mensen de behoefte om anderen te vertellen hoe ze hun leven moeten leiden?

Bron: