Een familie heeft het hartverscheurende besluit moeten nemen hun geliefde hond af te staan, nadat de viervoeter op straat finaal in elkaar getrapt is. Dat is gebeurd tijdens een wandeling, aldus The Mirror.

Hond Morris

Morris. een kruising van een bulldog, werd uitgelaten bij het strand in het Ierse Co Donegal, toen er vanuit het niets een loslopende hond op hem af kwam rennen.

Volgens het baasje van Morris voelde de hond zich instinctief niet veilig, waarna Morris naar de andere hond zou hebben gehapt. Tot dusver niets vreemds.

De sfeer veranderde echter toen de eigenaren van de andere hond, twee volwassen mannen, als dolle stieren op Morris af kwamen rennen. Ze hebben hem compleet afgetuigd. Zelfs nadat de honden van elkaar waren gescheiden, moest Morris het nog flink ontgelden.

Afstaan

Morris is er niet best aan toe. Zijn hoofd en gezicht zitten onder de blauwe plekken. Ook heeft het dier een infectie en een trauma opgelopen. De hond krijgt medicatie om de pijn te verzachten.

De baasjes van Morris zijn zo geschrokken, dat ze geen andere optie zagen dan het dier af te staan. Zijn baasjes hebben de hond gebracht naar de organisatie Friends of Rescue. Daar walgen ze van de manier waarop de hond is toegetakeld. ”Het was niet zijn schuld.”

Op zoek naar nieuw thuis

Volgens de reddingsorganisatie is Morris een lieve hond van pas twee jaar oud, die dol is op mensen. ”Hij gaat prima met andere honden, al is hij het liefst het enige huisdier in een woning.

”Hij had een kalmerend middel nodig en krijgt antibiotica om de pijn, blauwe plekken en zwellingen te verlichten. Morris had een hoge temperatuur, wat wijst op een infectie. Daar krijgt hij ook medicatie voor. Morris is getraumatiseerd”, aldus de organisatie.

Het dier verblijft momenteel nog in de opvang, maar hoopt snel geadopteerd te worden door iemand die goed voor hem zal zorgen.

Beeld: Friends of Rescue

Bron: