Als je aan de gemiddelde vrouw vraagt wat haar ideale man is, dan is hij vooral heel erg knap. In de meeste gevallen moet de man een sportief uiterlijk hebben en ook nog eens een leuke kop. Er zijn maar weinig vrouwen die bij een ideale man een minder aantrekkelijk uiterlijk benoemen. Jammer, want een lelijkere man heeft zeker voordelen!

Het voordeel van een lelijke man

Wist je dat het hebben van een lelijke man ook voordelen heeft? Onlangs heeft een onderzoek aangetoond dat vrouwen met een minder aantrekkelijke man gelukkiger zijn binnen hun relatie.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Florida State University, waarbij meerdere koppels geanalyseerd werden. De analyses toonde aan dat uiterlijk niet altijd een doorslaggevende factor is in een relatie. Er werd zelfs duidelijk dat vrouwen in veel gevallen beter af zijn met een man die niet bij het uitdelen van de looks vooraan heeft gestaan.

Onzekerheid van vrouwen

De wetenschappers van het onderzoek hebben ontdekt dat dit vooral te maken heeft met de onzekerheid van de vrouwen. Op het moment dat een man zeer aantrekkelijk is, maken ze zich meer zorgen over hun eigen uiterlijk.

Ze waren daarbij voornamelijk onzeker over hun voorgevel, het aantal rimpels en hun haren. Hierdoor zijn deze groep vrouwen ook veel meer bezig met diëten en andere cosmetische ingrepen.

Voor de lelijke man is er dus nog zeker hoop op een leuke relatie. Als een vrouw je te lelijk vindt om met je te daten, dan vertel je gewoon over dit wetenschappelijke onderzoek!

Bron: