Het is helemaal misgegaan tijdens een vlucht van Singapore airlines van Londen naar Singapore. Het toestel kwam in hevige turbulentie terecht, waardoor het plots meters naar beneden viel. Hierdoor werd alles gewichtsloos en vloog alles door de lucht.

Wist je dat veel mensen niet ver weg op vakantie durven, omdat ze bang zijn om te vliegen? Ze kiezen daarom liever voor een autovakantie. Ondanks dat er vrij weinig mis gaat met vliegtuigen, komt het dus zeker weleens voor.

Horrorturbulentie

Een vlucht van Londen naar Singapore verliep helemaal niet zoals het hoort. Er zijn zelfs 53 passagiers en een bemanningslid gewond geraakt. Nog erger, er is zelfs een 73-jarige Britse man overleden tijdens de vlucht. Van de mensen die gewond raakte, zijn maar liefst zeven slachtoffers in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Tijdens de vlucht kwam het vliegtuig onverwacht terecht in turbulentie. Normaal gesproken zien de piloten dit aankomen, waarna ze de passagiers verplichten om de gordel aan te trekken en op hun plaats te blijven zitten.

Passagiers vliegen door de lucht

Doordat de turbulentie geheel onverwacht kwam, zaten er veel passagiers nog niet in de gordel. Levensgevaarlijk, bleek achteraf.

Niet alleen het eten en drinken vloog door de lucht, maar ook de passagiers van het vliegtuig. Door de flinke klap tegen het plafond hebben vele mensen hoofdletsel opgelopen. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat ze kritiek in het ziekenhuis liggen.

De overleden man bleek uiteindelijk overleden te zijn aan een hartaanval. Ondanks dat vliegtuigongelukken weinig voorkomen, is het toch aan te raden om wat langer de gordel aan te houden.

Bron: