Amper drie maanden na het verlies van haar enige dochter Daniëlle van ’t Schip heeft Willeke Alberti ook afscheid moeten nemen van haar broer Tonny. Gisteren bracht Willeke hem naar zijn laatste rustplaats en ze hield ze ontzettend sterk, al kon ze haar tranen niet bedwingen.

Uitvaart Tonny Alberti

Net iets minder dan drie maanden geleden stond Willeke ook op de begraafplaats. Bij het afscheid van gisteren slaagde de zangeres er niet in om veel te zetten. Afgelopen donderdag brak ze volledig. Terwijl de tranen over haar wangen liepen vertelde ze in een vreselijke tijd terechtgekomen te zijn.
”Ik hoop dat nog meer verdriet me nu bespaard zal blijven. Ik wil deze periode zo snel mogelijk afsluiten. Niet dat ik Daniëlle en Tonny wil vergeten, zeker niet. Ik wil gaan leven met de mooie herinneringen die ik heb. En proberen mijn verdriet zo snel mogelijk achter me te laten, en als dat lukt weer te gaan genieten van het leven.”

Willeke Alberti blijft optreden

Hoeveel pijn Willeke ook moet incasseren, de iconische zangeres deed gisteren een moeite om haar verdriet te verbergen. Toch toonde ze zich niet verslagen. In het Dunweg Uitvaartcentrum te Hoofddorp vergezelde ze de naaste familieleden van Tonny.
De familie is compleet ondersteboven door het wegvallen van Daniëlle en Martin Tonny Verbrugge, zoals hij bij de burgerlijke stand ingeschreven staat. De vraag is hoe de familie nu verder moet. Wat in ieder geval nu al vast staat, is dat Willeke Alberti door gaat met optreden.

Troost

Willeke, die al zestig jaar actief is, kreeg van haar dochter eerder al het nadrukkelijke advies om vooral op te blijven treden. Nu ze getroffen is door zoveel verdriet, zou ze kunnen kiezen voor een afscheid. Maar dat gaat dus niet gebeuren. Zingen en optreden brengt haar de troost die ze zo hard nodig heeft.

Bron: