Matthijs van Nieuwkerk verkeert in een zwaar rouwproces. De voormalig presentator van De Wereld Draait Door (DWDD) zat al niet zo lekker in zijn vel, maar gaat nu door een hel. Zijn hond is namelijk verongelukt. Het dier is onder de trein gekomen.

Hond Mick

Daarmee pakt Story vanmorgen uit. Matthijs had een tijd geleden een therapeutische hond aangeschaft, zodat hij een reden had om naar buiten te gaan. Het dier kreeg de naam Mick, vernoemd naar de legendarische Mick Jagger van The Rolling Stones.
Vanzelfsprekend ging Matthijs van de hond houden, maar nu is er iets verschrikkelijks gebeurd. Bij een ernstig ongeval is het dier verongelukt. Vlakbij de woning van de tv-coryfee is de speelse hond Mick helaas onder een voorbijrazende trein terechtgekomen. Dat heeft het dier niet overleefd. Volgens Story zit Matthijs er doorheen.

Eus

Matthijs van Nieuwkerk stapte in november 2022 op bij BNNVARA. Dit naar aanleiding van onthullingen in de Volkskrant. Er zou bij de redactie van DWDD een ‘angstcultuur’ heersen, die mede door Matthijs veroorzaakt zou zijn.
Zijn boezemvriend Eus (Özcan Akyol) maakt het in de afgelopen maanden nog erger. Hij vertelde dat er een filmpje rondging, waarop Matthijs zich ‘niet zo gezellig’ zou gedragen. Het bewuste filmpje bleek uiteindelijk mee te vallen.
Anders gezegd: er was helemaal niets vreemds op te zien. Dat kwam Eus, tot voor kort goede vrienden met Matthijs, duur te staan. Hij kreeg er onder meer bij het programma Vandaag Inside flink van langs. Maar ook Matthijs belde hem op.

Bron: