Matthijs van Nieuwkerk verschijnt na maanden van radiostilte eindelijk weer op televisie. Het management van de presentator en journalist bevestigt dat hij afgelopen vrijdagavond zijn verhaal deelt in een exclusief interview met RTL Boulevard. Dit is de eerste keer dat Van Nieuwkerk zich publiekelijk uitlaat sinds de onthullingen over de wantoestanden achter de schermen bij De Wereld Draait Door (DWDD). En daar vinden veel mensen wat van. De manier waarop hij zich opstelt tijdens het interview met RTL Boulevard maakt de tongen flink los.

Nieuwe avonturen voor Matthijs van Nieuwkerk bij RTL en Videoland

Het nieuws over de terugkeer van de DWDD-presentator naar de televisie komt na de aankondiging dat hij programma’s zal gaan maken voor RTL en Videoland. Vanaf het voorjaar van 2024 zal Matthijs van Nieuwkerk wekelijks een actueel muziekprogramma presenteren op de zondagavond bij RTL 4. Daarnaast wordt er gesproken over de ontwikkeling van andere nieuwe programma’s voor zowel RTL als Videoland. Hij is al langere tijd in gesprek met RTL-baas Peter van der Vorst en nu is het eindelijk rond. Zelfs voordat het onderzoek naar wat er op de werkvloer bij De Wereld Draait Door gebeurde afgerond is.

Social media gaat los na interview bij RTL Boulevard

De reacties op het voorkomen van de oud-presentator van de Wereld Draait Door liegen er niet om. Velen benoemen dat hij er slecht uit ziet en dat hij vooral erg oud lijkt. Daarnaast valt ook een aantal op dat de belichting en de dubbele lagen make-up niet mee helpen. “De beschuldigingen hebben hem flink getekend”, schrijft iemand op X. Ook vindt iemand het vooral vervelend voor hem dat zijn kapper zijn werk niet goed gedaan heeft. Als laatste valt de lippenstift erg op. Er is niet alleen commentaar op zijn uiterlijke voorkomen. Men is ook niet echt te spreken over hoe hij zich inhoudelijk uitlaat over wat er gebeurde bij De Wereld Draait Door en het werk dat hij bij RTL gaat doen. Het lijkt hem niet in de koude kleren te zijn gaan zitten, alle beschuldigingen en hoe hij gecanceld is.

Bron: